ΕΕΑ: Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τη στήριξη των προσφύγων

eea-32874Εκστρατεία αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, που περιλαμβάνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή υπηρεσιών, συνεργασίες με υπουργεία και ΜΚΟ, κ.ά., ξεκινά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Παρατίθεται αυτούσια η σχετική ανακοίνωση:

Βιώνουμε όλοι το δράμα των προσφύγων στη χώρα μας. Δεκάδες χιλιάδες, αφού εκπατρίστηκαν βίαια από τις εστίες τους, έφτασαν στην Ελλάδα αναζητώντας μια ασφαλή γη για τη ζωή τους και έναν δρόμο προς την Ευρώπη. Δυστυχώς, αυτή την πορεία τους διακόπτουν βίαια και απάνθρωπα, άλλες χώρες και μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Ο λαός μας, παρότι περνάει μια από τις  χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορίας του, με ηρωισμό και περίσσευμα ψυχής, τους συμπαραστέκεται, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του και διδάσκοντας σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στην Ευρώπη, τι θα πει στην πράξη ανθρώπινη αλληλεγγύη. Τιμάει έτσι τη δική του ιστορία και τις δικές του μνήμες από παρόμοιες εθνικές περιπέτειες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, αναδεικνύοντας τον ανθρώπινο και κοινωνικό χαρακτήρα του, όπως κάνει για κάθε άνθρωπο και όπως έκανε πολλές φορές για δεινοπαθούντα μέλη του, ξεκίνησε τη δική του εκστρατεία έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.

Προχωρούμε συντονισμένα σε σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των προσφύγων με την ενεργό συμμετοχή των μελών μας σε  δράσεις όπως:

  1. Υποστήριξη Δράσεων Υπουργείου Ανάπτυξης & Περιφέρειας με αντίστοιχες υπηρεσίες
  2. Οικονομική Υποστήριξη Δράσεων Υπουργείου Ανάπτυξης & Περιφέρειας – με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Γραμματεία ο σχετικός προϋπολογισμός
  3. Ανάπτυξη Σταθερής Συνεργασίας με ΜΚΟ ώστε σε μόνιμη βάση να υποστηρίζονται οι πρωτοβουλίες τους
  4. Αγορά και Διάθεση Προϊόντων Πρώτης Ανάγκης με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την αρμόδια Γενική Γραμματεία, ο σχετικός προϋπολογισμός:

Αγαπητέ Συνάδελφε επαγγελματία,

Αυτές οι προσπάθειες ξέρουμε ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν, χωρίς και τη δική σου στήριξη και συμμετοχή. Για το λόγο αυτό σε καλούμε να συμβάλεις με όποιο τρόπο μπορείς. Να δείξεις κι εσύ μαζί με τον ελληνικό λαό την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που πάντα είχες και έχεις, σε κρίσιμες στιγμές απέναντι στους ανθρώπους.

Η αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία συμπλέκεται με την δική μας κρίση, είναι καθήκον ιστορικό και ανθρώπινο. Ας δείξουμε κι εμείς την αλληλεγγύη μας.

Σε καλούμε, πέρα από τις δράσεις που έχει ήδη αναλάβει το Επιμελητήριο, να συνδράμεις κι εσύ, ως επιχειρηματίας, ή ως άτομο, στην προσπάθεια αυτή. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και να καταθέσουμε τη δική μας συμβολή.

Μετά από κοινή σύσκεψη με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και την Περιφέρεια Αττικής, πληροφορηθήκαμε ότι στην παρούσα φάση, υπάρχει άμεση ανάγκη, για τη δομή του νότιου τομέα (εγκαταστάσεις TAEKWOΝDO). Γι’ αυτό, σας προτείνουμε:

Α) να συνδράμετε προσφέροντας  προϊόντα ή υπηρεσίες της επιχείρησής σας, όπως:

  • Αρτοποιήματα σε ξηρή μορφή
  • Είδη προσωπικής καθαριότητας υγιεινής κ΄ φροντίδας (μωρών και γυναικών)- αν είναι δυνατόν, σε ατομικά κουτιά (ατομικές συσκευασίες με 2 – 3 είδη σε κάθε κουτί)
  • Χαρτοκιβώτια (διαστάσεων 60Χ40Χ40)
  • Παλέτες
  • Αθλητικά Παπούτσια (Νο από 38 – 42)
  • Φάρμακα ευρείας χρήσεως (αντιπυρετικά, αναλγητικά, σιρόπια βήχα)
  • Καθαρισμός ρούχων από Πλυντήρια – Στεγνοκαθαριστήρια.
  • Ηλεκτρολογικά Έργα για τις Υποδομές
  • Υδραυλικά Έργα για τις Υποδομές
  • Υπηρεσίες Προσωπικής Υγιεινής (ξύρισμα, κούρεμα)

Β) να διαθέσετε όποια μεταχειρισμένα είδη μπορείτε από τα παραπάνω, ή άλλα μετά από ενημέρωσή σας, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας, που έχει αναρτημένο και επικαιροποιημένο σχετικό κατάλογο (www.patt.gov.gr). Επίσης, μπορείτε να τηλεφωνείτε   στο τηλ. 210.48.19.001 (κος Ευσταθιάδης – e-mail: center@0291.syzefxis.gov.gr).

Γ) Επιπλέον, μπορείτε να απευθύνεστε:

  • Γεν. Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (του Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού): τηλ: 210.38.21.054, 210.38.22.077, 210.38.93.492, Κάνιγγος 20 – email: gensec@gge.gr
  • Γεν. Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος:

(πληροφορίες: Τσιάμη Στέλλα – τηλ: 210.38.16.600 – εσωτ. 518).

Οι επαγγελματίες δεν θα λείψουν από αυτή την ανθρώπινη προσπάθεια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*