back to top
22.6 C
Athens
Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Η τεχνολογία λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστά

 

[starbox]

- Advertisement -

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ασφαλιστικής αγοράς και όχι υποκατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς , είναι το συμπέρασμα του (πρώτου και τελευταίου) θεματικού πάνελ από το 17ο συνέδριο της Ύδρας.  Εξαιρετικές και αρκετά προσεκτικές οι παρουσιάσεις του συνεδρίου κατέδειξαν ότι πάνω απ’ όλα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος-ασφαλιστής.  Η τεχνολογία ουσιαστικά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως λειτουργεί ο Η/Υ για τον δημοσιογράφο. Διευκολύνει αλλά δεν αντικαθιστά.  Δίνει πληροφορίες αλλά δεν βγάζει συμπεράσματα ούτε προτείνει λύσεις.  Αυτά θα πρέπει να τα κάνει ο ασφαλιστής.  Οι νέες τεχνολογικές εφαρμογές διευκολύνουν τους επαγγελματίες ασφαλιστές , δεν τους ακυρώνουν. Με το SΚΥPE ή με το OOVOO  μπορεί να επικοινωνήσετε με τον πελάτη σας σε όποιο μέρος βρίσκεται αυτός ή εσείς. Μπορείτε να κερδίσετε εκατοντάδες εργατοώρες μέσα στο μήνα. Μπορείτε να κάνετε διακοπές δουλεύοντας.  Mπορείτε να έχετε πρόσβαση σε δεκάδες πληροφορίες και περιστατικά. Αλλά την τελική απόφαση για την καταλληλότητα του προιόντος που θα προσφέρετε θα την πάρετε εσείς και θα την αποδεχθεί αυτόςEύλογα θα ρωτήσει το δίκτυο : “Τι γίνεται στην περίπτωση των συμβολαίων αυτοκινήτου; Εμείς δεν μετέχουμε καθόλου εκεί”.

Σωστό μεν αλλά ανοικτό δε , το επιχείρημα. Η αυτοματοποίηση και η τυποποίηση της επικοινωνίας στερεί από τους παλαιότερους πηγές εσόδων αλλά τους επιτρέπει και τους ανοίγει προσβάσεις για πωλήσεις σε άλλα προιόντα ή για παροχή after sales υπηρεσιών.  Τα sites των επιχειρήσεων, διευρύνονται και δίνουν προσβάσεις επικοινωνίας σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές. Η κοινωνική δικτύωση επιτρέπει πωλήσεις και επικοινωνία με νέους πελάτες σε όλη τη χώρα. Αν χάσατε κάτι από την αυτοποιημένη πώληση, θα το κερδίσετε πολλαπλάσια κάπου αλλού. Σκεφτείτε άλλωστε τι έγινε με τους καροτσέρηδες στις αρχές του 20ου αιώνα. Κήρυξαν τον πόλεμο στο αυτοκίνητο που  σταμάτησε  τις άμαξες και τελικά έγιναν οι περισσότεροι ταξιτζήδες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα Δεδομένα, η Απάτη και το Αυτοκίνητο

Η πρόσβαση στα δεδομένα αυτοκινήτου και η καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης για την πιο δίκαια τιμολόγηση στο αυτοκίνητο είναι δύο ζητήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στις ασφαλιστικές.

Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Guy Carpenter: Το μπλακ αουτ CrowdStrike αλλάζει τις διατυπώσεις συμβολαίων

Πώς οι αντισυμβαλλόμενοι εξαρτώνται από τις πολυπλοκότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ποια είναι η συγκέντρωση κινδύνου από ένα είδος τεχνολογίας. 

Aσφάλιση πιστώσεων, χρηματοδότηση, τεχνολογία: H συνταγή επιτυχίας των εξαγωγέων

Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την αστάθεια που προκαλούν στις διεθνείς αγορές οι επιπτώσεις από τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να πετύχουν το 2023 μείωση του εμπορικού ελλείματος κατά €7.744,9 εκατ. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσο μετράνε οι ασφαλιστικές έξω;

Πότε οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις θα σηκώσουν το ανάστημα τους για να αποκατασταθεί η εμπιστοσυνη των ασφαλισμένων ;

Ν. Γαβρίλης: Καθοριστικός ο ρόλος του μεσίτη στην ασφάλιση ΜμΕ

Ερωτώμενος, ο κος Γαβριήλης για το πώς οι επιχειρήσεις με υψηλό κίνδυνο θα μπορέσουν να ασφαλιστούν, απαντά ότι θα ......

Γ. Στουρνάρας στο 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Άσφαλισης: Να αναπτυχθεί ο θεσμός των ΤΕΑ

Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στο κορυφαίο συνέδριο...

Ν. Κεραμέως στο Ocin25: Η επαγγελματική ασφάλιση είναι κρίσιμη και απαραίτητη

Χαιρετισμό απηύθυνε η Νίκη Κεραμέως, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Pricefox: Πόσο κοστίζει η ασφάλεια μηχανής στην Ελλάδα;

Το Pricefox, η κορυφαία πλατφόρμα online σύγκρισης τιμών και αγοράς ασφάλειας μηχανής, έκανε έρευνα και σύγκρινε το κόστος των ασφαλίστρων.

Αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά

Ισχυρές αναταράξεις και χαμηλό βαρομετρικό, πληροφορείται σήμερα ο Ανασφάλιστος ότι πλησιάζουν την περιοχή της ασφαλιστικής αγοράς. 

Η Επιτροπή Αφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ για τις αλλαγές στις αποζημιώσεις ασφαλιστηρίων υγείας της Εθν. Ασφαλιστικής

Την αντίδρασή της στις αλλαγές του τρόπου καταβολής αποζημιώσεων παλαιών ασφαλιστηρίων υγείας από την Εθνική Ασφαλιστική

50 κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό έφεραν στο φως τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50 κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι τόνισαν ιδιαίτερα την αξία του ετήσιου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης

Ημέρα Αιμοδοσίας στην NP Ασφαλιστική

Η NP Ασφαλιστική διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, ημέρα αιμοδοσίας στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας στο Μαρούσι