Ο όμιλος Generali στα smartphones 10 εκατ. καταναλωτών

Μεγάλο άνοιγμα στην αγορά των smartphones πραγματοποιεί ο όμιλος Generali έχοντας ως στόχο να διευρύνει την πελατειακή του βάση και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των έξυπνων κινητών στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόσφατα η διοίκηση του ομίλου υπέγραψε διεθνή συμφωνία με την Obi Worldphones™,  μέσω της οποίας η Generali θα επεκταθεί  σε 20 αγορές και 10 εκατ. καταναλωτές.

Η συμφωνία αφορά την από  κοινού ανάπτυξη πλατφόρμας ασφάλισης για κινητά τηλέφωνα, η οποία  θα είναι ενσωματωμένη στη συσκευή και θα μπορούν οι χρήστες να τη δουν στην κεντρική οθόνη του κινητού τους. “Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα στον όμιλο να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες σε ένα ευρύτατο καταναλωτικό κοινό μέσω των έξυπνων κινητών” δήλωσε ο Giovanni Giuliani, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης και στρατηγικής του ομίλου Generali.

Η Obi είναι μία start up εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που συν-ιδρύθηκε από τον John Sculley, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Apple. Στόχος της είναι να επεκταθεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των κινητών τηλεφώνων σε πολλές χώρες και κυρίως σε νεανικό κοινό.

Οι εφαρμογές θα αναπτυχθούν με βάση την κάθε χώρα, ξεκινώντας με την Τουρκία, την Ινδία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσα στο 2015. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να καλύψουν υπηρεσίες για 20 χώρες μέχρι το 2017.

 

 

Πηγή: Insurance Journal