Δικαστής, σφυρί. δικαστική απόφαση

Τέσσερις Έλληνες στον εισαγγελέα για ασφαλιστική απάτη στην Πάτρα

Για απάτη εις βάρος ασφαλιστικής εταιρείας κατηγορούνται τέσσερις Έλληνες στην Πάτρα, οι οποίοι φέρονται να παραποίησαν και να πλαστογράφησαν στοιχεία οχημάτων προκειμένου να εισπράξουν αποζημίωση κλοπής από ασφαλιστική εταιρεία.

Η υπόθεση, που είχε συμβεί στο Δεκέμβριο του 2012 και οι αρχές συνέλαβαν τους δράστες τη μεγάλη εβδομάδα, αφορά τη δήλωση ψευδούς κλοπής οχήματος με στόχο την ασφαλιστική αποζημίωση. Ειδικότερα οι φερόμενοι ως δράστες είχαν εισπράξει αποζημίωση 12.000 από την εταιρεία στην οποία είχαν ασφαλίσει το όχημα και εν συνεχεία το είχαν θέσει σε κυκλοφορία με πλαστά στοιχεία

Η απάτη εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Για το συγκεκριμένο περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών Ελλήνων ηλικίας 68, 58 και 43 ετών και μια 50χρονης Ελληνίδας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, ψευδορκίας και απάτης σχετικής με τις ασφάλειες.

Ειδικότερα, ο 68χρονος το Δεκέμβριο του 2012, είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, στο Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου Αττικής και στη συνέχεια εισέπραξε την αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Έπειτα, παρέδωσε το όχημα, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή, στον 43χρονο ανιψιό του, ο οποίος το είχε θέσει σε κυκλοφορία με διαφορετικά στοιχεία κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου και αριθμό κινητήρα που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιας μάρκας, ιδιοκτησίας του 58χρονου και της 50χρονης.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 58χρονος και η 50χρονη είχαν αγοράσει το αυτοκίνητο τους από εταιρεία πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αφαίρεσαν το μεταλλικό τμήμα του αριθμού πλαισίου και τις πινακίδες κυκλοφορίας και τα παρέδωσαν στον 43χρονο προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου που είχε παραλάβει από τον 68χρονο θείο του.

Το αυτοκίνητο του 68χρονου, οι πινακίδες κυκλοφορίας και το μεταλλικό τμήμα του πλαισίου του αυτοκινήτου του 58χρονου και της 50χρονης κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.