Μπασκόζος: Ανεπαρκείς δομές και ένδεια χρημάτων τα εμπόδια για τους ασθενείς

Επαναδιαπραγμάτευση της τιμολογιακής πολιτικών των φαρμάκων, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιστραφούν στην Υγεία, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης και της ορθής χρήσης της θεραπείας για όλους τους ασθενείς. Χρειάζεται “περιορισμός της στρόφιγγας” στην ιδιωτική υγεία, αλλά με ταυτόχρονη αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, σημείωσε.

Απολύτως απαραίτητη χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπασκόζος τη θέση των ασθενών και των οικογενειών τους στη διαμόρφωση των πολιτικών υγείας, από το βήμα του Συνεδρίου: Cancer Policy & Economics Conference «Ensuring Quality and Equality of Treatment».

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, οι δαπάνες υγείας δεν μπορούν να συνεχίζουν να μειώνονται, ούτε εξωθεσμικά κέντρα να καθορίζουν τις προτεραιότητες μας. Ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, αναφερόμενος στην ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, έκανε λόγο για “υγειονομική φτώχεια”, που δυσχεραίνει την πρόσβαση όσων έχουν ανάγκη στις υπηρεσίες υγείας, “είτε γιατί δεν έχουν χρήματα είτε γιατί οι δομές δεν επαρκούν”.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια τη άρθρου.