KPMG: Δεν θα κάνει αυξήσεις μία στις δύο ασφαλιστικές το 2015

Μία στις δύο ασφαλιστικές έδωσε μηδενικές αυξήσεις το 2014 και την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσει και τον 2015 σύμφωνα με έρευνα της KPMG για τις αποδοχές και τις παροχές στους εργαζόμενους στον ασφαλιστικό κλάδο.

Το 56% των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην έρευνα απάντησε ότι το 2014 έδωσε μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους, ενώ το υπόλοιπο δείγμα προχώρησε σε αυξήσεις για το σύνολο ή μέρος των εργαζομένων. Το μέσο ποσοστό της αύξησης που δόθηκε το 2014 (συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών αυξήσεων) ανέρχεται σε 0.7%, ενώ η διάμεσος σε 0.0%. Επίσης και για το 2015 η εικόνα είναι σταθερή, καθώς το 50% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι σε θα δοθούν αυξήσεις ατο ανθρώπινο δυναμικό.

 

 

 

KPMG_2
Το ποσό που πληρώθηκε ως πριμ απόδοσης το 2014 για τα αποτελέσματα του 2013 ανήλθε στο 8.5% των ετήσιων βασικών αποδοχών, αυξημένο σε σχέση με αυτό που πληρώθηκε την προηγούμενη χρονιά και μόνο 2 εταιρείες από το σύνολο του δείγματος προχώρησαν μέσα στο 2014 ή σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, για λόγους μείωσης δαπανών, συγχώνευσης τμημάτων και παύσης δραστηριοτήτων.

KPMG_1

Όσον αφορά τις παροχές που προσφέρουν οι εταιρείες στους εργαζόμενους από την έρευνα προκύπτει ότι το 94% παρέχει κινητό τηλέφωνο, ασφάλεια ζωής, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτοκίνητο. Το 75% παρέχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και το 25% δικαίωμα προαίρεση μετοχών.

KPMG_4

Στην έρευνα έλαβαν μέρος ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και συμπεριλαμβάνονται στοιχεία αποδοχών και παροχών για 123 θέσεις εργασίας σε δείγμα 16 εταιρειών και 2.796 κατόχων θέσεων εργασίας στην ελληνική αγορά.

KPMG_3