Δ. Γαβαλάκης: Οι νέοι αναπτυξιακοί δρόμοι του ασφαλιστή

[starbox]

Ευκαιρίες στην διαμεσολάβηση να αναπτυχθεί δυναμικά στο μέλλον – υπό κάποιες προϋποθέσεις- διαβλέπει ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης. Μιλώντας στο iw αναφέρει πώς οι όποιες μεταβολές έχουν ήδη επέλθει στο περιβάλλον λειτουργίας της αγοράς και έχουν επηρεάσει το επάγγελμα του ασφαλιστή οδηγούν αναγκαστικά σε νέες πρακτικές τόσο στις λειτουργίες των γραφείων όσο και των φυσικών προσώπων. Ο εντοπισμός και η αξιοποίηση των ευκαιριών –υποστηρίζει- αποτελεί ένα διαρκή στόχο για τους διαμεσολαβητές και οδηγεί στην αναβάθμιση της ποιότητας των εργασιών και των υπηρεσιών που παρέχονται.
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Όπως αναφέρει οι συνθήκες της αγοράς μέσα από τις νομοθετικές και κανονιστικές μεταβολές απαιτούν υψηλή οργάνωση εφαρμογή διαδικασιών, τυποποίηση λειτουργιών και κυρίως συνεχή παρακολούθηση της εργασίας ώστε αυτή να προάγεται ημέρα με την ημέρα. Η διαδικασία αυτή οδηγεί, όσους ενδιαφέρονται, απαρέγκλιτα σε αναβάθμιση των εργασιών, σε εμπλουτισμό και ποιοτική άνοδο των υπηρεσιών που προσφέρουν και φυσικά εμμέσως και σε αναζήτηση και παρουσίαση καλύτερων ασφαλιστικών προτάσεων προς τους πελάτες.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Έμφαση δίνει ο κ. Γαβαλάκης και στην εκπαίδευση και των νεοεισερχόμενων στο επάγγελμα αλλά και των ήδη επαγγελματιών. Τονίζει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να παρακολουθεί τη διεθνή «βιβλιογραφία», να βασίζεται στις έρευνες και τα συμπεράσματά τους και γενικά να είναι βασισμένη σε επιστημονικές αρχές. Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί που ασχολούνται με το ασφαλιστικό επάγγελμα και παρέχουν υψηλότατου επιπέδου γνώσεις και για την διαδικασία πώλησης και για την στοχοθεσία, και για την ανάπτυξη εργασιών και για την διαρκή εκπαίδευση του επαγγελματία.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ
Σημαντικό για την αγορά και την εξέλιξη του επαγγέλματος του ασφαλιστή θεωρεί και την συλλογικότητα της αγοράς και την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Εκτιμά πώς η ανάληψη πρωτοβουλιών από γραφεία, ομοειδείς επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν το ασφαλιστικό επάγγελμα θα οδηγήσουν στην ανάδειξη της διαμεσολάβησης και του ασφαλιστή. Όπως εξηγεί δεν αναφέρεται ειδικά σε εταιρικές συνέργειες, (συγχωνεύσεις, κοινά πελατολόγια κ.λπ) που και αυτές αποσκοπούν στην δημιουργία ισχυρότερων σχημάτων, αλλά και σε άλλες δράσεις που αφορούν την κοινωνική εταιρική ευθύνη, την ενίσχυση του επαγγελματισμού, την καθιέρωση θεσμικών εκδηλώσεων και άλλες δράσεις που αναδεικνύουν το επάγγελμα οπότε και αποτελούν κοινή υπόθεση