Βρετανία: 105.000 αξιώσεις αποζημιώσεων από την καταιγίδα «St Jude»

Περίπου 130 εκατ. λίρες θα κληθούν να καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές που προκάλεσε σε 105.000 ασφαλισμένους, κατά την έλευσή της, η καταιγίδα «St Jude». 

Η καταιγίδα χτύπησε τη Βρετανία στις 27 και 28 Οκτωβρίου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα. 

Σύμφωνα με τον Aidan Kerr, επικεφαλής του κλάδου ασφάλισης περιουσίας στη Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών (ΑΒΙ): «αναμφίβολα η καταιγίδα είχε αρνητικές επιπτώσεις, ωστόσο το γεγονός ότι υπήρξε προειδοποίηση βοήθησε στο να είναι οι πολίτες προετοιμασμένοι και στο να αποφύγουμε να έχουμε μεγαλύτερες καταστροφές. 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι προετοιμασμένες για τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα και οι ομάδες τους εργάζονται ώστε να βοηθήσουν όσο γίνεται πιο σύντομα τους ασφαλισμένους να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς». 

Συνολικά υπολογίζεται ότι οι αποζημιώσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ στη Βόρεια Ευρώπη. Οι περιοχές που επλήγησαν, πέρα από τη Βρετανία, είναι η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Δανία και η Γερμανία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*