Εκπλήξεις από τον Κάρνεϊ της ΒοΕ αναστατώνουν τις αγορές

Η μεγάλη είδηση της ημέρας έρχεται από τον Πρόεδρο της ΒοΕ, της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο στο dailyfx.gr, καθώς ο Κάρνεϊ κατάφερε να πιάσει τις αγορές στον ύπνο με την συνέντευξη που έδωσε στην Γιορκσάϊρ Πόστ, η οποία ανακοινώθηκε διαδικτυακά σήμερα το πρωί. Στην συνέντευξη αυτή λοιπόν τονίζει ότι η ανάκαμψη είναι πλέον εμφανής και δεν βλέπει την ανάγκη για περεταίρω μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το GBP/USD να βρεθεί μέσα σε μια ώρα από το 1.6050 έως και το 1.6130, την ώρα που το EUR/GBP υποχωρούσε από το 0.8400 στο 0.8358. Ας δούμε όμως και την πορεία της ημέρας από το άνοιγμα των ασιατικών συνεδριάσεων.

Το άνοιγμα των ασιατικών συνεδριάσεων έφερε στο προσκήνιο σημαντικές ανακοινώσεις από πλευράς Ιαπωνίας. Ο πληθωρισμός ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 0.1% σε ετήσια βάση με αποτέλεσμα το JPY να βρει αγοραστικό ενδιαφέρον πιέζοντας τα βασικά νομίσματα.

Η συνέχεια της ημέρας δίνεται με τις ανακοινώσεις καταναλωτικής, οικονομικής, βιομηχανικής εμπιστοσύνης και εμπιστοσύνης υπηρεσιών στις 12:00, ενώ στις 15:00 έχουμε τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης. Στις 15:00 και στις 16:55 έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις της Αμερικής για να κλείσει τοοικονομικό ημερολόγιο της εβδομάδας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*