ATE Ασφαλιστική: Αύξηση ασφαλίστρων 27% στο πρώτο εξάμηνο του 2013

Σε μία ξεχωριστή βραδιά η ΑΤΕ Ασφαλιστική πραγματοποίησε τη συνάντηση  πωλήσεων της εταιρείας. Όπως τόνισε ο κ. Ιορδάνης Χατζηϊωσήφ, Αντιπρόεδρος  Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος «τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους υπήρξαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά για την εταιρία, αφού η κερδοφορία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το ίδιο ικανοποιητικά όμως είναι και τα αποτελέσματα κατά τους πρώτους μήνες του 2013». Αναφερόμενος στους συνεργάτες της εταιρείας ο κ. Γιάννης Σηφάκης, Διευθυντής Marketing της ΑΤΕ Ασφαλιστικής τόνισε ότι με τη συμβολή τους η εταιρεία μετρά 33 χρόνια δυναμικής και επιτυχημένης πορείας.

Από Την πλευρά του ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής  Πωλήσεων Δικτύου, Ανεξάρτητων Συνεργατών και Bancassurance μίλησε για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, πορεία του Δικτύου Ανεξαρτήτων Συνεργατών, η οποία είναι εμφανής στα παραγωγικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013 παρουσιάζοντας αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 27% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012. Αύξηση που είναι εναρμονισμένη με την σύνθεση χαρτοφυλακίου.

Ακολουθούν ομιλίες από την εκδήλωση:    

Ιορδάνης Χατζηϊωσήφ

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την παρουσία σας στην εκδήλωση που οργανώσαμε ειδικά για σας, τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα στην εταιρία, περισσότερο από τρεις 10ετίες.
Σας καλωσορίζουμε στη ξεχωριστή αυτή βραδιά, αφιερωμένη στους ανθρώπους που συνέβαλαν και συμβάλλουν στη θετική πορεία και τις επιδόσεις της Εταιρίας. Επιδόσεις που έχουν καθιερώσει την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως μια ηγετική δύναμη στην ασφαλιστική αγορά.

Σας υποδεχόμαστε για να γιορτάσουμε μαζί τις επιτυχίες της Εταιρίας. Επιτυχίες που πραγματοποιούνται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και δύσβατο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σ’ ένα περιβάλλον όπου συντελούνται αλλαγές, που ποτέ δεν τις είχαμε φαντασθεί.
Αλλαγές, που ουσιαστικά καθιστούν τον πολίτη συνυπεύθυνο ή αν θέλετε, συνασφαλιστή αφού πρέπει πλέον με δικό του κόστος, να καλύπτει μεγάλο μέρος της σύνταξης και των δαπανών υγείας.
Και ενώ η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από έλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης, οι αλλαγές αυτές, όπως αναμενόταν, έφεραν τον κλάδο μας στο επίκεντρο των συζητήσεων και του ενδιαφέροντος
Αποκορύφωμα, οι δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την αναγκαιότητα αύξησης της παρουσίας του κλάδου μας, μέσω της ανάπτυξης του 2ου και του 3ου πυλώνα ασφάλισης.
Η αξιοποίηση των ευκαιριών και η ανάδειξη του ρόλου της ασφάλισης, δεν είναι απλή υπόθεση, μετά και τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, την έλλειψη φορολογικών κινήτρων αλλά και την τραυματισμένη αξιοπιστία της αγοράς. Το κεφάλαιο της αξιοπιστίας όλοι θέλουμε και πρέπει να κλείσει οριστικά.
Για να φέρουμε το θεσμό στα επίπεδα που αρμόζουν στη χώρα μας, δεν επαρκούν μεμονωμένες προσπάθειες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών και άλλων θεσμικών οργάνων της αγοράς. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια από όλους. Χωρίς σκοπιμότητες και ενέργειες, που δεν προάγουν το θεσμό.

Ο στόχος άλλωστε είναι κοινός και δεν είναι άλλος, από την αναγνώριση του ρόλου του θεσμού και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής πίτας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο ρόλος των διαμεσολαβούντων δεν είναι απλά σημαντικός. Πιστεύουμε ότι είναι καθοριστικός, αφού η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης και η διάδοση του θεσμού, περνά πιο αποτελεσματικά μέσα από τους διαμεσολαβούντες, οι οποίοι καλούνται να προσαρμοσθούν στο νέο περιβάλλον, εφαρμόζοντας νέους αυστηρούς εποπτικούς κανόνες.

Μέσα στο περιβάλλον αυτό, η Αγροτική ασφαλιστική, συνεχίζει να κάνει αυτό, που για περισσότερο από 3 δεκαετίες γνωρίζει καλά. Να υπηρετεί το θεσμό με συνέπεια και σταθερότητα, με σεβασμό στον πελάτη και το συνεργάτη.
Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας περίπου χρόνος από τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στον Όμιλο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
Η Αγροτική Τράπεζα, η οποία είχε μια αποστολή να επιτελέσει, τελικά δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ετών. Το θετικό είναι ότι το υγειές κομμάτι, βρέθηκε σ’ ένα Όμιλο που σέβεται την προσφορά και την ιστορία της Αγροτικής. Σε επίπεδο προσωπικού αλλά και σε επίπεδο δραστηριοτήτων.

Από την άλλη, η Αγροτική Ασφαλιστική όπως όλοι γνωρίζετε, εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, κερδίζοντας ουσιαστικά την επιβίωσή της, χάρις στο σταθερό της προσανατολισμό, στη διαφάνεια και την κερδοφόρο ανάπτυξη.

Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους υπήρξαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά για την εταιρία, αφού η κερδοφορία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το ίδιο ικανοποιητικά όμως είναι και τα αποτελέσματα κατά τους πρώτους μήνες του 2013.
Η θέση σήμερα της εταιρίας και οι επιτυχίες της, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογισθεί κανείς το περιβάλλον της αγοράς, και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν επιτευχθεί. Τα στάδια και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει όπως:
-    Η διετία 2010 και 2011, όπου τόσο η Αγροτική Τράπεζα όσο και η Αγροτική Ασφαλιστική, ακολουθώντας ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, έπρεπε να μειώσουν δραστικά λειτουργικές δαπάνες και προσωπικό, με στόχο την επίτευξη ισχυρής κερδοφορίας, και τελικό ζητούμενο την επιβίωσή τους.
-    Την ταυτόχρονη κρίση στην οικονομία και στην κοινωνία, με αποκορύφωμα τη δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, 
-    Τις συνέπειες από τη συμμετοχή της στο PSI,
-    Τον ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό και την προσπάθεια αναδιανομής της πίτας της αγοράς,
-    Και βέβαια, έπρεπε να ξεπεράσει την ανησυχία που δημιουργήθηκε στην αγορά, αμέσως μετά την απόφαση για την εκκαθάριση της Αγροτικής Τράπεζας,  
Θα περίμενε κανείς η εταιρία αυτή να λυγίσει, να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Η εμπιστοσύνη όμως των συνεργατών και η σταθερή συνέπεια της, η αμεσότητά της με τα δίκτυα πωλήσεων και τους πελάτες, η ευελιξία, τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά της προιόντα, η συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία αλλά και η ανθρώπινη πλευρά της εταιρίας απέναντι στους συνεργάτες και τους πελάτες, παρά τα εμπόδια αυτά, έφεραν την Αγροτική Ασφαλιστική στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο μέτοχος έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την πώληση της εταιρίας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα αποτελεί ένα πολύτιμο και ισχυρό κομμάτι της αγοράς που τίμησε και τιμά το θεσμό και τον πελάτη. Μια εταιρία που έχει το προνόμιο να τη σέβονται οι ανταγωνιστές της και να την αγαπούν οι συνεργάτες και τα αφοσιωμένα της στελέχη.

Αγαπητοί Συνεργάτες, θα ήθελα να τονίσω για πολλοστή φορά:
-    Η αξιόλογη θέση της Εταιρίας σήμερα στην αγορά και οι επιτυχίες της, οφείλονται και σε πολλούς από εσάς!
-    Το γεγονός ότι τη σέβονται και την υπολογίζουν, οφείλεται και σε πολλούς από εσάς!
Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε και στηρίζετε την εταιρία.

Γιάννης Σηφάκης

Νομίζω ότι μετά από τις τόσο σημαντικές ομιλίες που παρακολουθήσατε,  γίνεται ιδιαίτερα  εμφανές ότι η σημερινή βραδιά είναι ξεχωριστή και πολύ σημαντική  για την Εταιρεία μας.
Δεν είναι άλλωστε εύκολο μια Εταιρία να καταφέρνει  τόσο υψηλά αποτελέσματα σε τόσο αντίξοες και οικονομικά δυσμενείς συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε ως  κράτος, επιχειρήσεις και  άτομα .
Επιτυχίες τέτοιου  είδους είναι πάντα  αποτέλεσμα πολλής  και εμπεριστατωμένης δουλειάς, συνεργασίας, συνεννόησης,  εμπιστοσύνης,  πίστης,  θάρρους και αφοσίωσης
Η Επιτυχία τελικά είναι μια  λέξη που κρύβει μέσα της πολλά και ποικίλα συναισθήματα. 
Η Επιτυχία για να έρθει τις περισσότερες φορές θέλει συνεργασία  όπως:

Εσείς με Εμάς. Eσείς από την μια  μεριά και  οι εκλεκτοί συνάδελφοι από την άλλη, στην ΑΤΕ Ασφαλιστική με τους οποίους καθημερινά συνεργάζεστε και έχουμε τη χαρά να έχουμε αρκετούς από αυτούς μαζί μας σήμερα.
Μπαίνοντας  σήμερα μέσα στο χώρο, είδατε γύρω σας τα  banners  με τις διάφορες λέξεις  και ίσως – πέρα από την ευχάριστη έκπληξη  που δημιουργεί μια τέτοια διακόσμηση -  αναρωτηθήκατε  ποια η σημασία τους.
Τι θα μπορούσαν οι λέξεις  Επιτυχία, Εμπιστοσύνη, Πίστη και Αποφασιστικότητα και όλες  οι υπόλοιπες να σημαίνουν….? Νομίζω μια ιδέα την πήρατε  ήδη, τα υπόλοιπα θα τα δείτε πολύ σύντομα ….
Εκείνο που σίγουρα όμως υποδηλώνουν, είναι μια συνεχή και μεγάλη επιτυχία 33 χρόνων δυναμικής πορείας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μιας πορείας που εσείς με τη συνεχή  συνεργασίας σας, την πίστη σας στην Εταιρία και τα προϊόντα της, την αποφασιστικότητά σας να προχωρήσετε κάτω από  τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως χώρα και ως  οικονομία  κάνατε την
Επιτυχία μια  μεγάλη πραγματικότητα  για την ΑΤΕ Ασφαλιστική !
Η σημερινή συνάντηση  είναι αφιερωμένη σε εσάς.
Εταιρεία και συνεργάτες μαζί δημιουργήσαμε τη μεγάλη αυτή επιτυχία !
Θέλοντας  λοιπόν να σας ευχαριστήσουμε με ένα ξεχωριστό τρόπο που θα θυμάστε, έχουμε ετοιμάσει αυτό το  video.

Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Με ιδιαίτερη χαρά  σας καλωσορίζω και εγώ με την σειρά μου στην σημερινή βραδιά των πωλήσεων, γιορτάζοντας την επιτυχία της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.
Είναι εντυπωσιακό που κοντά μας σήμερα βρίσκονται συνεργάτες που ξεκίνησαν μαζί μας από το 1981, και εδώ και 30 έτη συμπορευόμαστε, συνεργαζόμαστε και επιτυγχάνουμε!
Όλοι βιώνουμε την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που επιδρά άμεσα στις εργασίες μας.
Συνεχίζουμε όμως να είμαστε ανταγωνιστικοί και αντιμετωπίζουμε μαζί και πάλι τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς, προσπαθώντας  να διατηρήσουμε, διαμεσολαβητές και ασφαλιστική Εταιρία, την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία.

Οι θεσμικές παρεμβάσεις που γίνονται είναι σημαντικές και συντελούν  στην ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Πρέπει όμως να γίνουν και άλλες ενέργειες ώστε να λυθούν σημαντικά προβλήματα και να διασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Το 2001 το σύνολο των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνταν στην χώρα μας ανερχόταν σε 110, ενώ το 2011 σε 62!  
Η σωστή επιλογή ασφαλιστικής Εταιρίας  από τους συνεργάτες αναδεικνύεται ως πρωταρχικός παράγοντας επαγγελματικής συνέχειας και συνέπειας.

Κυρίες και κύριοι,
Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας  η ΑΤΕ Ασφαλιστική έχει ως κύριο κανάλι ανάπτυξης εργασιών των Κλάδων Ζημιών το Δίκτυο Ανεξάρτητων Συνεργατών δηλ. Μεσίτες Ασφαλίσεων και Ασφαλιστικούς Πράκτορες.
Το Δίκτυο Ανεξάρτητων Συνεργατών έχει πλήρη γεωγραφική ανάπτυξη  με  ισχυρή παρουσία σε όλους τους νομούς της Ελλάδος. 
Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη,  και από τα Νησιά του Αιγαίου μέχρι την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.
Αριθμεί  πάνω από 1.200 συνεργάτες Πανελλαδικά.

Και είναι χαρά μας που σήμερα έχουμε κοντά μας συνεργάτες από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες.

Η μεγάλη γεωγραφική κατανομή των συνεργατών έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα  χρόνια ισχυρή πελατειακή βάση και ξεπερνά τους 700.000 πελάτες,  ενώ συμβάλει αποτελεσματικά στην δημιουργία του καλού αποτελέσματος και της κερδοφορίας της Εταιρίας.
Την εξαιρετική πορεία του Δικτύου Ανεξαρτήτων Συνεργατών αποδεικνύουν τα παραγωγικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2013 παρουσιάζοντας αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 27% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012. Αύξηση που είναι εναρμονισμένη με την σύνθεση χαρτοφυλακίου.
Η αύξηση αυτή οφείλετε σε εσάς και σας ευχαριστούμε.
Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία  με την αλλαγή του μετόχου η εμπιστοσύνη των συνεργατών προς την Εταιρία είναι  μεγάλη και αυξανόμενη.
Οι πάνω από πενήντα Νέες συνεργασίες που δημιουργήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2013 αποδεικνύουν το κύρος και την δυναμική της Εταιρίας.

Η Εταιρία έχει δημιουργήσει Δίκτυο Αποκλειστικής συνεργασίας Ασφαλιστικών Πρακτόρων που προωθούν μόνο προϊόντα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής  με περισσότερους από 40 συνεργάτες κυρίως εγκατεστημένους στην περιφέρεια. Στην σημερινή  εποχή του έντονου ανταγωνισμού  δεν συναντάμε συχνά αποκλειστικούς συνεργάτες ασφαλιστικών εταιριών, διότι είναι πολύ δύσκολο μια εταιρία να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές επιλογές των συνεργατών. Εμείς το καταφέραμε μαζί σας!
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτεροι Μεσίτες Ασφαλίσεων της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας εμπιστεύονται την ΑΤΕ Ασφαλιστική στην τοποθέτηση δύσκολων εξειδικευμένων κινδύνων είτε ως Leader είτε ως Follower.

Με αρκετούς μεσίτες έχουμε δημιουργήσει ειδικά εξειδικευμένα  προγράμματα ασφάλισης και καλύπτουμε δύσκολους κινδύνους.
Η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η ΑΤΕ Ασφαλιστική και η εξειδίκευση στην ανάληψη και στη διαχείριση δύσκολων κινδύνων, εγγυώνται την καλύτερη ασφαλιστική Λύση.
Για εμάς  δεν υπάρχει αδυναμία κάλυψης κινδύνου. 
Προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σας σε ό,τι και εάν τύχει. 
Για εμάς η διαδικασία δεν σταματάει εκεί που τελειώνουν οι υποχρεώσεις μας,  αλλά εκεί που επιτυγχάνεται η ικανοποίηση του πελάτη. 

Αγαπητοί συνεργάτες,
Βασικοί άξονες της καθημερινής εργασίας είναι να παρέχουμε:
·    Σύγχρονες ευέλικτες πρωτοποριακές λύσεις μέσω ανταγωνιστικών προγραμμάτων ασφάλισης,
·    Ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών
·    Διαφάνεια στον τρόπο αμοιβών και συναλλαγών
·    Συνεχή ενημέρωση και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση
·    Και τέλος ανθρώπινο πρόσωπο
Επενδύσαμε στην επικοινωνία με τον συνεργάτη και τον πελάτη διότι πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι εύκολη, και προσιτή.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα διεκπεραίωσης των εργασιών αλλά και των αποζημιώσεων.
Δημιουργήσαμε ειδικές μηχανογραφικές εφαρμογές για να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε τους χρόνους έκδοσης συμβολαίων και να καλύψουμε άμεσα  τις ανάγκες των πελατών.
Η τεχνολογία για την ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι σύμμαχος και απαραίτητο εργαλείο  για την καθημερινή εργασία των συνεργατών της.
Δεν προσπαθήσαμε  να χρησιμοποιήσουμε τις μηχανογραφικές εφαρμογές απευθείας για την προσέλκυση πελατών.
Τις δημιουργήσαμε ειδικά για εσάς!
Εσάς Τους καλύτερους από όλη την Ελλάδα τιμούμε σήμερα στην ειδική βραδιά γιορτάζοντας μαζί την επιτυχημένη πορεία των 30 ετών.

Κυρίες και κύριοι,
Η ΑΤΕ Ασφαλιστική τιμά τους συνεργάτες της διότι πιστεύει ότι εσείς είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της.
Η ΑΤΕ Ασφαλιστική τιμά τους συνεργάτες καθώς επί 30 χρόνια χτίζουνε μαζί την επιτυχημένη πορεία μας.
Η ΑΤΕ Ασφαλιστική τιμά τους συνεργάτες της διότι μαζί παρέχουμε άμεσες λύσεις στους πελάτες.

Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε είμαστε βέβαιοι ότι και στο μέλλον θα βαδίσουμε ΜΑΖΙ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*