Ένας απολογισμός, γεμάτος ουσία

Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, και σε επίπεδο πληροφόρησης, με στατιστικά στοιχεία και επίκαιρες παρουσιάσεις, αποτυπώνεται ολοκληρωμένα στην ανανεωμένη και γεμάτη ουσία ετήσια έκθεσή της.

Ένας απολογισμός στον οποίο παρουσιάζονται το έργο και οι δράσεις της ΕΑΕΕ και οι κύριοι φάκελοι θεμάτων που απασχόλησαν την ΕΑΕΕ και την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2023. Η έκθεση, πράγματι, είναι εξαιρετικά ανανεωμένη, συμπεριλαμβάνοντας το έργο των επιτροπών της ΕΑΕΕ, καθώς και όλες τις στατιστικές μελέτες, με ενεργά links, ώστε να υπάρχει απευθείας πρόσβαση.

Στην ιεράρχησή τους, το 2023 αποτέλεσε για την ΕΑΕΕ ένα έτος κατά το οποίο επικεντρώθηκαν στους εξής τέσσερις πυλώνες:

• Φυσικές καταστροφές
• Υγεία
• Συντάξεις
• Ανασφάλιστα οχήματα

Σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια, κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, «το 2023 ήταν μια χρονιά με πολλά γεγονότα και εξελίξεις για την κοινωνία και την οικονομία… Δώσαμε έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της ασφάλισης και στη χρηματοοικονομική εκπαίδευση με καμπάνιες και ειδικά προγράμματα. Αναπτύξαμε συνεργασίες με μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας, με στόχο τη διασύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με την ανώτατη εκπαίδευση. Εστιάσαμε στη βιωσιμότητα με σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών. Υιοθετήσαμε Κώδικα Δεοντολογίας για το δικαίωμα στη λήθη για τους επιζώντες από καρκίνο, στις ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με δάνεια. Παραγάγαμε έγκυρη ενημέρωση και εντείναμε τον ρόλο μας ως εκπροσώπου της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια ασφαλιστικά forum, διευρύνοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, καθώς, από έρευνα που τρέξαμε μεταξύ των μελών μας, το 97,5% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο ή ικανοποιημένο από την ανταπόκρισή μας στα αιτήματά τους και το 96% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο ή ικανοποιημένο από την αμεσότητα και την ποιότητα της πληροφόρησης που λαμβάνει».

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί της.

Η ΕΑΕΕ κάνει πολύ καλή δουλειά, την ώρα που ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς αναδεικνύεται ολοένα και πιο σημαντικός, καθώς, μόνο την περασμένη χρονιά, η ελληνική ασφαλιστική αγορά δαπάνησε πάνω από 420 εκατ. ευρώ, συνολικά, σε αποζημιώσεις πολιτών και επιχειρήσεων, το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που δόθηκε σε ένα έτος σε καταστροφικά συμβάντα από το 1993 έως και σήμερα!

«Και, βέβαια, η ασφαλιστική αγορά είναι μεγάλος εργοδότης, με σχεδόν 50.000 θέσεις εργασίας –άμεσα και έμμεσα– συμβολή στην απασχόληση της χώρας», όπως, εξίσου εύστοχα, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Ο τελευταίος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος μας, ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς και ο ρόλος της Ένωσης δεν ήταν ποτέ περισσότερο σημαντικός από σήμερα. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάσουμε. Αντίθετα, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε το έργο μας, υποστηρίζοντας τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το ελληνικό κράτος».

Τον συνολικό απολογισμό της ΕΑΕΕ για το 2023 μπορείτε να τον βρείτε στο site της ΕΑΕΕ και στα social media Facebook και LinkedIn.

Από το περιοδικό INSURANCE WORLD