ΕΟΠΥΥ: Το πλάνο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τη νέα χρονιά

Πλούσιο ήταν το έργο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ το 2017, παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σε μία σειρά τομείς.

Στον mini απολογισμό πεπραγμένων που δημοσιεύει ο Οργανισμός, διακρίνουμε μεταξύ άλλων τις συμβάσεις για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τις συμβάσεις με τα κέντρα ημερήσια νοσηλείας και την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα αντιμετώπισης της ηπατίτιδας C.

Οι αρμόδιες υποεπιτροπές συνεχίζουν εντατικά το έργο τους, με στόχο τη σύναψη επωφελών συμφωνιών με όλες τις κατηγορίες παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ήδη, στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ αναρτήθηκε πρόσκληση συμμετοχής στη διαπραγμάτευση για το διαγνωστικό ραδιοφάρμακο για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης PET-CT (Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους rouμε την αποστολή e-mail στη διεύθυνση ed@eopyy.gov.gr μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, επίσης, η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη νοσοκομειακή και την ψυχιατρική περίθαλψη, την αποκατάσταση και αποθεραπεία, τις ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, την ημερήσια φροντίδα υγείας, κ.ο.κ.

Στον τομέα των φαρμάκων, εντός του προσεχή Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα σκευάσματα υπερχοληστερολαιμίας, τα από του στόματος χορηγούμενα φάρμακα για το μελάνωμα, τις ανοσοθεραπείες για πολλαπλές ενδείξεις σε καρκίνο, τα σκευάσματα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

 ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*