EΑΕΕ: Συμμόρφωση της ελληνικής νομοθεσίας για την ασφάλιση οχημάτων, με την ευρωπαϊκή

Η συμμόρφωση της ελληνικής νομοθεσίας με την σχετική ευρωπαϊκή, που αφορά την ασφάλιση οχημάτων και δη την ασφάλιση της αστικής ευθύνης επιτυγχάνεται με τη νέα νομοθεσία “Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2118”.

Με εγκύκλιο που απευθύνεται σε CEOs, Γενικούς Διευθυντές, Υπευθύνους Κλάδων Αυτοκινήτων, Οδικής Βοήθειας & Νομικής Προστασίας, και υπευθύνους Νομικών Υπηρεσιών & Κανονιστικής Συμμόρφωσης η ΕΑΕΕ, ενημερώνει επαρκώς για τον Νόμο 5113/2024 ο οποίος όπως αναφέρει εριλαμβάνει εξαιρετικά σημαντικές ρυθμίσεις για την ασφαλιστική αγορά και δη για τον κλάδο ασφάλισης αυτοκίνητων οχημάτων που διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2021/2118 για την υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων (γνωστή ως Motor Insurance Directive ή αλλιώς MID), και β) στο εξίσου φλέγον ζήτημα του ηλεκτρονικού ελέγχου της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων στη χώρα μας.

Διαβάστε τις σημαντικότερες από  τις ρυθμίσεις που θεσπίζονται με τον νέο ν. 5113/2024 (ΦΕΚ Α΄ 96), το πλήρες περιεχόμενο του οποίου μπορείτε να εντοπίσετε στην ιστοσελίδα του εθνικού τυπογραφείου (www.et.gr).

2024 – 236123 – Εγκύκλιοι