Pop Art style comic book panel gossip girl whispering in ear secrets with speech bubble, rumor, word-of-mouth concept vector illustration

Μία ταμπέλα πώλησης για κάθε ασφαλιστική, τι ακούσαμε στην Υδρα

της Ελενας Ερμείδου

Ταμπέλες πιθανής πώλησης για σχεδόν κάθε μία από τις λίγες ελληνικές ασφαλιστικές έβαζαν κάποια πηγαδάκια συζητήσεων στην Υδρα. Υπήρξαν και κάποιες εξαιρέσεις.  Κάποιοι, όμως υποστήριζαν ότι οι ξένες ασφαλιστικές έχουν πάρει το κολλάει στις πωλήσεις, έτσι είναι πιο εύκολο να δεις μία ξένη να πουλιέται, παρά μία ελληνική.

Ναι, μεν ακούσαμε ότι κάποιες ασφαλιστικές μπορεί να μην είναι έτοιμες να αναλάβουν μεγάλους κινδύνους, αλλά ακούσαμε και το άλλο ότι για να αναλάβουν μεγάλους κινδύνους πρέπει πρώτα να τελεσφορίσουν οι συζητήσεις που γίνονται με την Πολιτεία. Πράγματι, όσο καλή δουλειά και να κάνει η ΕΑΕΕ, αν η Πολιτείας δεν ξυπνήσει, πώς θα μοιραστούν οι κίνδυνοι, ποια θα είναι δεξαμενή κινδύνων;

Ακούσαμε ότι οι ασφαλιστικές υγείας έχουν γίνει ‘όμηροι’ των ιδιωτικών νοσοκομείων, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις υπερχρεώσεις και περιμένουν από το κράτος να προβεί σε ελέγχους… αλλά το κράτος δεν κάνει τίποτα. … Και δεν πιστεύουν ότι θα κάνει για συγκεκριμέους λόγους, μας είπαν.

Και ένα ακόμα κακό, ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία όπως έχουν μέχρι σήμερα, δεν θα μπουν καν στον κόπο να εφαρμόσουν ιατρικά πρωτόκολλά. Κανείς δεν θα τους πιέσει για διαφάνεια.

Ακούσαμε επίσης ότι ο Ροπέρτ Γκωσί θα βρει την ηρεμία τώρα που έφυγε από την Εθνική Ασφαλιστική. Κάποιοι απόρρουσαν πως δέχτηκε να αναλάβει αυτή την θέση με αυτούς τους ανθρώπους που του είχαν δώσει, αντικαθιστώντας τους παλαιούς καλούς. Νομοτελειακά είπαν τα Δίκτυα θα είχαν σοβαρά προβλήματα.

Είδαμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών επιχειρήσεων πασχίζουν να ενισχύσουν την ασφαλιστική συνείδηση των ελλήνων. Ακούσαμε να μιλούν για πολλά και για την Φερεγγυότητα ΙΙ.  Πώς μπορούν να καταλάβουν κάτι οι ασφαλισμένοι από τις εκθέσεις Φερεγγυότητας ΙΙ είναι τόσο πολύπλοκες και δυσνόητες, ρώτησε το IW. Ηταν πολύ εύστοχη ερώτηση απάντσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

“Αυτό πασχίζουμε να επιτυχούμε στην Insurance Europe τώρα”, να μπορέσουμε σε μία σελίδα να δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται ο ασφαλισμένος με απλά λόγια.