Allianz SE: Αυξημένα λειτουργικά κέρδη, ισχυρός δείκτης Solvency II

Eντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσίασε για ένα ακόμα τρίμηνο ο Όμιλος Allianz, με τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται κατά 6,8% και τον δείκτη Solvency II να διαμορφώνεται στο 203%. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο 2024 ο όμιλος κατέγραψε:

-Συνολικό όγκο επιχειρήσεων αυξημένο κατά 5,3% στα 48,4 δισ. ευρώ
-Αυξημένα λειτουργικά κέρδη κατά 6,8% στα 4,0 δισεκατομμύρια ευρώ κυρίως λόγω των επιδόσεων στον κλάδο Περιουσίας- Ατυχημάτων, που υποστηρίχθηκε από τα καλά αποτελέσματα στη Διαχείριση Αssets και τους κλάδους Ζωής/Υγείας
-Βασικό καθαρό εισόδημα μετόχων αυξημένο στα 2,5 δισ. ευρώ, μια αύξηση κατά 15,7%
-Ισχυρό δείκτη Solvency II 203%

Outlook:

– Ο στόχος των λειτουργικών κερδών για το 2024 διατηρήθηκε στα 14,8 δισ. ευρώ, συν ή πλην 1 δισ. ευρώ
– Ξεκίνησε η επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. ευρώ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το 0,5 δισ. ευρώ.

«Τα ισχυρά αποτελέσματα της Allianz καταδεικνύουν την ποιότητα των θεμελιωδών μας μεγεθών, την αξία τους, τη συνέπεια στην εκτέλεση της στρατηγικής μας και το πλεονέκτημα των ταλέντων μας και του συνόλου των δεξιοτήτων που εκπροσωπούνται σε ολόκληρο τον οργανισμό. Η αύξηση του επιχειρηματικού μας όγκου κατά 5% και η διψήφια αύξηση του καθαρού εισοδήματος των μετόχων σηματοδοτούν ένα δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς. Στον τομέα Περιουσίας-Ατυχημάτων, παραμείναμε σε σταθερή κορυφαία γραμμή. ..Το τρίμηνο ξεπέρασε ήδη τα επίπεδα του περασμένου έτους, υπογραμμίζοντας την ποιότητα μας επιχείρηση και την αξία της για τους πελάτες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Oliver Bäte, Chief Executive Officer της Allianz SE.