Χρονιά αλλαγών στην ασφαλιστική αγορά

Δήμητρα Ιωάννα Λύχρου, πρόεδρος ΔΣ

Συνάδελφοι,

Συμπληρώνουμε έναν χρόνο από την συνυπογραφή του κειμένου που το ονομάσαμε “μνημόνιο συνεργασίας” με το έτερο ισχυρό σωματείο των Ασφαλιστικών Πρακτόρων και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας είναι ήδη φανερά και μετρήσιμα.

Ο λόγος που οδήγησε σ αυτή την αμοιβαία απόφαση ήταν η ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων, η
κοινή αντιμετώπιση των διεκδικήσεων και η ισχυρή παρουσία ενώπιον των θεσμικών φορέων.

Γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε και καλύτερα. Αυτό άλλωστε είναι και το κίνητρο της δημιουργίας και λειτουργίας και της ΕΑΔΕ. Η ένωση των δυνάμεων όλων των κατηγοριών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μία ομάδα με κοινή έκφραση και στόχο.

Είναι επιθυμία πλέον και των δύο Σωματείων μας αυτή η συνεργασία να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, να δηλώσει εξωστρέφεια, να απευθυνθεί σε όλους τους συναδέλφους Ασφαλιστικούς Πράκτορες και να τους καλέσει να ενισχύσουν με ενεργή παρουσία τις θέσεις μας. Η καμπάνια που ετοιμάζουμε, με τα περιορισμένα δυστυχώς οικονομικά μας, θα είναι ένα κάλεσμα στο κοινό να εμπιστευτεί μόνο τους επαγγελματίες ασφαλιστές, αυτούς για τους οποίους πασχίζουν οι Σύλλογοι και στους οποίους στοχεύουν να προσδώσουν υπεραξία.

Η χρονιά που είναι μπροστά μας θα είναι χρονιά αλλαγών στην ασφαλιστική αγορά.

Η δημιουργία μεγάλων ομίλων λειτουργεί θετικά αλλά η ταυτόχρονη συρρίκνωση της αγοράς μάς υποχρεώνει σε προβληματισμό.

Διαπιστώνουμε με λύπη ότι η επικοινωνία σε καθημερινό επίπεδο γίνεται όλο και πιο δύσκολη και απρόσωπη, καθώς υποχωρεί η ανθρώπινη επαφή και αντικαθίσταται από στρατηγικές επιλογές του συστήματος και οριζόντια μέτρα, που δυστυχώς υπηρετούνται υπάκουα και άκριτα από εσωτερικές υπηρεσίες, που είτε έχουν αποδυναμωθεί, είτε έχουν αποδεκατισθεί.

Συνάδελφοι,

Ενισχύστε τις προσπάθειές μας και μείνετε συντονισμένοι και ενεργά δίπλα μας. Θα έχετε σύντομα τα νέα μας.

από ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*