Πλησιάζει τα 17 δισ € το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων

Προς ολοταχώς για Ενεργητικό της τάξεως των 17 δις € βαίνει ο Ελληνικός Θεσμός των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με κύριους οδηγούς τον εντυπωσιακό όγκο των εισροών, αλλά και τις αποδόσεις των κατηγοριών που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στους χρηματιστηριακούς τίτλους της λεωφόρου Αθηνών.

Η αρωγή της εβδομάδας που διανύσαμε έδωσε τα μέγιστα, καθώς το Ενεργητικό ενισχύθηκε +2,43% και διαμορφώθηκε στα 16,750 δις €.

H αύξηση της κεφαλαιοποίησης άγγιξε τα 397,298 εκατ. €, εκ των οποίων τα 307,248 εκατ. € προήλθαν από εισροές, με παράλληλη άνοδο μεριδίων 1,14%.

Ουσιαστικά, στο τέλος του φετινού Ιανουαρίου, το Ενεργητικό επανήλθε στα μεγέθη που βρισκόταν στις 2 Οκτωβρίου του 2008, δηλ. στα 16,663 δις €.

Πέρασαν σχεδόν δεκαπέντε χρόνια για να μπορέσει ο Θεσμός να καλύψει όλο αυτό το κενό που υπέστη σε αξία λόγω των επιπτώσεων:

  • σε πρώτη φάση από την τότε κατάρρευση της Lehman Brothers και κατ’ επέκταση των διεθνών αγορών, ενώ σε δεύτερη φάση, αλλά πιο οδυνηρή, λόγω της Ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*