back to top
30.1 C
Athens
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν 8,7 εκατ. ευρώ από αγροπεριβαλλοντικά μέτρα

Στους λογαριασμούς 86.682 δικαιούχων θα πιστωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας περί τα 8.708.740,71 ευρώ για την πληρωμή αγροπεριβαλλοντικών μέτρων και στη βιολογική γεωργία του έτους 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

«Με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023, το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Αναλυτικά, 24.255 δικαιούχοι πληρώθηκαν 3.009.221,16 ευρώ για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα: «Προστασία ‘Αγριας Ορνιθοπανίδας», «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας», «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας», «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα», «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης μικρολεπιδόπτερων (Κομφούζιο)», «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Στους υπόλοιπους 62.427 δικαιούχους της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας (μετατροπή και διατήρηση) καταβλήθηκαν 5.699.519,55 ευρώ.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σχετικά με τις «λίγες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω συμπληρωματικών ελέγχων που απαιτούνται και για τις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, νέα πληρωμή».

Τέλος ο ΟΠΕΚΕΠΕ υπογραμμίζει πως «με τις πληρωμές αυτές ολοκληρώθηκε το κλείσιμο του 2022 για τους δικαιούχους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους του 2023 το ύψος της οποίας θα κυμανθεί στο 75% της ενίσχυσης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

OΠΕΚΕΠΕ: 251 εκατ. ευρώ σε πάνω από 285.000 δικαιούχους

Περισσότερα από 251 εκατ. ευρώ πιστώνει στους λογαριασμούς 285.000 δικαιούχων παραγωγών ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχουν Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Καταβολές 20,3 εκατ. ευρώ από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Ποσόν ύψους 20,3 εκατ. ευρώ καταβάλει σήμερα ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε δικαιούχους για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) αναλαμβάνει ο Θεοφάνης Παπάς, στη θέση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Vivian Lab: Με νέα χρηματοδότηση, δημιουργεί τον πρώτο AI Coach για την εμμηνόπαυση και τη μακροζωία

Το Vivian Lab συγκέντρωσε €850.000 σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Eleven VC και τη συμμετοχή καταξιωμένων επενδυτών

Μικρές επιλογές, μεγάλη διαφορά: Πώς να επιλέγουμε σνακ για ενέργεια και συγκέντρωση

Πρακτικές συμβουλές και προτάσεις για σνακ που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή απόδοση, στο blog της Interamerican

PhARMA Innovation Forum: Ο εκτροχιασμός του clawback στα νοσοκομειακά φάρμακα απειλεί την πρόσβαση των ασθενών

 Το clawback συνεχίζει να λειτουργεί ως τροχοπέδη για πρόσβαση σε σωτήριες θεραπείες, ενώ η Πολιτεία επιμένει στην υποχρηματοδότηση

Ειδική εξόρμηση της τροχαίας για τον νέο ΚΟΚ – Άνω των 14.000 ελέγχων στην Αττική

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποκτά ειδική σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Vivian Lab: Με νέα χρηματοδότηση, δημιουργεί τον πρώτο AI Coach για την εμμηνόπαυση και τη μακροζωία

Το Vivian Lab συγκέντρωσε €850.000 σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, με επικεφαλής την Eleven VC και τη συμμετοχή καταξιωμένων επενδυτών

THE NEW ERA OF LEADERSHIP: Το 12ο Ετήσιο Συνέδριο της GAMA Hellas – Cyprus έρχεται ανανεωμένο

Σε συνεργασία με την ΕΣΑΠΕ, η εκδήλωση υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που οι επαγγελματίες του κλάδου σκέφτονται, ηγούνται και εμπνέουν τις ομάδες τους

Ασφάλεια αυτοκινήτου: 6 καλύψεις που μπορούν να σε γλιτώσουν από χιλιάδες ευρώ

Η Pricefox αναλύει πόσο θα κόστιζαν χωρίς ασφάλεια αυτοκινήτου διάφορες συχνές επισκευές

Ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Εθνική Ασφαλιστική

Ο Α. Αϊλαμάκης αναλαμβάνει Chief Strategy & Transformation Officer και ο Α. Δένδης Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων

Πώς και γιατί από Τραπεζικός έγινα Ασφαλιστής

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του κ. Μελά Γιαννιώτη, στο υπό έκδοση βιβλίο «Καπνέμποροι και Καπνασφαλιστές»