Οχυρωμένη η ασφαλιστική διαμεσολάβηση με το θεσμικό πλαίσιο

του Ιωάννη Τοζακίδη*

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι επίκαιρος και απαραίτητος στις σημερινές συνθήκες. Η ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι μαζί στη θωράκιση των οικονομικών κινδύνων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες όσον αφορά την επιχείρησή τους, την υγεία τους και την περιουσία τους είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. 

Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι ο μοναδικός συντελεστής ανάπτυξης της αγοράς μας και εδραίωσης της εμπιστοσύνης από τον καταναλωτή της ασφαλιστικής ιδέας. 

Σήμερα, υπάρχουν προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες. Το ερώτημα είναι αν οι Επαγγελματίες Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές, νέοι και έμπειροι, έχουν ευκαιρίες καλύτερες από το παρελθόν.

Βασικοί λόγοι που έχουν, σήμερα, καλύτερες ευκαιρίες:

  • Οι ανάγκες των καταναλωτών είναι αυξημένες
  • Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε καταστροφή των περιουσιών
  • Τα πρώτα σημάδια ενδιαφέροντος από την Πολιτεία, με έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και υποχρεωτική ασφάλιση κατηγορίας επιχειρήσεων
  • Ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο, Νόμος 4583/18.
  • Σωματεία – ΕΑΔΕ, που συμβάλλουν ενεργά με διάλογο με την Πολιτεία και την ΕΑΕΕ για διόρθωση αστοχιών (καθώς και το BIPAR)

Σίγουρα οι συνθήκες είναι καλύτερες από το παρελθόν, αλλά έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε όλοι μαζί. Η «επόμενη μέρα» εξαρτάται από τον καθένα από εμάς, από την πολιτική ανάπτυξης των ασφαλιστικών εταιρειών και την Πολιτεία.

Στόχος μας η εξάλειψη των αθέμιτων πρακτικών, η ενότητα και η συμμετοχή μας στα κοινά!

*Ο Ιωάννης Τοζακίδης είναι πρόεδρος της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων (ΕΣΑΠΕ) και της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ). 

Aπό τον Οδηγό Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*