Μία κομβική συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΕΕ

Στις 5 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), σημαντική συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) υπό την νέα του σύνθεση, με την Διευθύντρια της Ένωσης κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών κ. Ερρίκο Μοάτσο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ανάλυση των προτάσεων και των απόψεων της Ασφαλιστικής αγοράς στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην ασφάλιση. Επίσης συζητήθηκε η εφαρμογή του νόμου έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ στις κατοικίες, αλλά και οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την ασφάλιση των επιχειρήσεων. Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και υπήρξε σημαντική ταύτιση απόψεων σε βασικές αρχές του θέματος.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που τέθηκε στην συζήτηση και απασχολεί σοβαρά την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση είναι οι μεγάλες αυξήσεις  στα ασφάλιστρα του κλάδου Ζωής, καθώς καθιστούν προβληματική την διατηρησιμότητα των συμβολαίων.

Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν τη σημασία της τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας σε θέματα που αφορούν την ασφαλιστική αγορά, με στόχο τη βελτίωσή της και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*