Μόλις το 15% των οδηγών ασφαλίζουν το αμάξι τους για φυσική καταστροφή

Μεγάλες είναι οι υλικές ζημιές που άφησαν πίσω τους οι κακοκαιρίες Daniel και Elias με πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να βρίσκουν την επόμενη ημέρα τα οχήματά τους κατεστραμμένα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε μεγάλη συμφόρηση στα συνεργεία του Βόλου, ο οποίος χτυπήθηκε βάναυσα από τις κακοκαιρίες, με τα αυτοκίνητα που χρειάζονται επισκευή να ξεπερνούν κατά πολύ τα 6000.

Ο Αντιπρόεδρος ιδιοκτητών  συνεργείων αυτοκινήτων Μαγνησίας Νίκος Πλουμιστός μιλώντας στο OPEN εξηγεί: «Υπάρχει πρόβλημα στα συνεργεία του Βόλου και μεγάλος όγκος δουλειάς. Υπάρχουν οικογένειες που και τα δυο τους αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί και είναι μη επισκευάσιμα. Έχουν κυκλοφορήσει αυτοκίνητα σε 40 και 50 πόντους νερό, οπότε υπάρχουν πολλές ζημιές αλλά αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι το αποτύπωμα της επόμενης ημέρας. Ένας μεγάλος όγκος αυτοκινήτων δεν θα μπορέσει να επισκευαστεί. Πάνω από 6000 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την πρώτη νεροποντή, χωρίς να έχει γίνει απολογισμός για την δεύτερη».

Παράλληλα καλεσμένος στην εκπομπή βρέθηκε και ο Κώστας Μπέρτσιας, πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο οποίος εξήγησε πως θα αποζημιωθούν μόνο οι οδηγοί που έχουν ασφαλίσει το όχημά τους για φυσικές καταστροφές. Ερωτώμενος πόσοι οδηγοί στην Ελλάδα ασφαλίζουν το αυτοκίνητό τους γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο ίδιος απάντησε πως μιλάμε μόνο για το 15% με 18%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*