N. Zάχος: Η NP Ασφαλιστική καλύπτει κάθε ανάγκη στον τουρισμό

του Νίκου Ζάχου, Γενικού Διευθυντή, NP Ασφαλιστική

Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει και σε αυξημένες ανάγκες ασφάλισης για τους επαγγελματίες του τουρισμού. Οι τουρίστες και οι επαγγελματίες του τουρισμού (ιδιώτες ή οργανωμένα groups) έχουν μεγάλες απαιτήσεις ασφάλειας και ζητούν την πληρέστερη ασφαλιστική κάλυψη από τους επαγγελματίες του τουρισμού. Δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ ζητούνται ως αποζημιώσεις έναντι ατυχημάτων ή κακής οργάνωσης ή φυσικών καταστροφών κάθε χρόνο στον κόσμο ή για φθορές σε τουριστικές μονάδες. Η Ελλάδα, ως μία από τις μεγαλύτερες τουριστικά χώρες στην Ευρώπη, έχει ανάγκη από πληρέστατες καλύψεις. 

Η NP Ασφαλιστική, ως μια γνήσια ελληνική επιχείρηση με πανελλαδική εμβέλεια, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού. Παρέχει πληρέστατα προϊόντα, που αφορούν όλο το φάσμα κάλυψης των ασφαλιστικών αναγκών μιας τουριστικής μονάδας, από την ασφάλιση του στόλου οχημάτων της, την ασφάλιση πυρός της επιχείρησης, την αστική ευθύνη του χώρου του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένης και της πισίνας, την επαγγελματική ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης της τροφικής δηλητηρίασης, το ομαδικό ατύχημα των εργαζομένων, την ταξιδιωτική ασφάλιση των ταξιδιωτών, την ασφάλιση όλων των μεταφερόμενων εμπορευμάτων, την κάλυψη της νομικής προστασίας της επιχείρησης και λοιπές χρήσιμες ασφαλιστικές καλύψεις.

Προγράμματα Γενικών Ασφαλίσεων – Ασφάλισης προσωπικού ατυχήματος

Για τους τουρίστες σε εσωτερικό-εξωτερικό η NP Ασφαλιστική προσφέρει τρία προγράμματα ασφάλισης προσωπικού ατυχήματος: Το «Ταξιδιωτική Ασφάλιση NP Τravel», το «Ταξιδιωτική Ασφάλιση-Προσωπικού Ατυχήματος» και το «Ταξιδιωτική Ασφάλιση-Έκδοση Βίζας». Με τα προγράμματα αυτά η NP Ασφαλιστική καλύπτει όλους τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ταξιδιώτης, αποζημιώνοντας άμεσα. 

Προγράμματα ασφάλισης τουριστικών εγκαταστάσεων

Στις γενικές ασφαλίσεις τουριστικών εγκαταστάσεων προσφέρει το “NP Tourists Units”, που καλύπτει μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για οποιεσδήποτε ζημιές μπορεί να προκύψουν από φυσικές ή άλλες εξωγενείς καταστροφές, και το “NP Hotels”, που καλύπτει μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με πολλαπλάσιες καλύψεις. 

Προγράμματα Αστικών Ευθυνών

Σημαντικότατες είναι οι ασφαλίσεις εξειδικευμένων αστικών ευθυνών που προσφέρει η NP Ασφαλιστική. Πρόκειται για την «Αστική Ευθύνη Ξενοδοχείου» και το «Αστική Ευθύνη Tour Operator». 

Το πρόγραμμα της NP ασφαλιστικής «Αστική Ευθύνη Ξενοδοχείου» είναι ένα ασφαλιστικό προϊόν που καλύπτει την Αστική Ευθύνη των ιδιοκτητών τουριστικών μονάδων (ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και αγροτουριστικές μονάδες) έναντι τρίτων, πελατών, επισκεπτών ή/και εργαζομένων. 

Το πρόγραμμα καλύπτει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη του ασφαλιζομένου και των προστιθέντων του, από τη χρήση και λειτουργία των εγκαταστάσεών του, για ατυχήματα που πιθανόν να προξενηθούν σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένης της ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης, από υπαιτιότητα του ασφαλιζομένου και των προσώπων που έχει αυτός στην υπηρεσία του και οι οποίες μπορούν να συμβούν εντός της περιόδου ισχύος της ασφαλιστικής κάλυψης. 

Το πρόγραμμα «Αστική Ευθύνη Tour Operator» της NP Ασφαλιστικής είναι ένα ασφαλιστικό προϊόν που καλύπτει την Αστική Ευθύνη των τουριστικών γραφείων, ως διοργανωτών ή/και πωλητών οργανωμένων ταξιδιών, έναντι τρίτων.

Καλύψεις

Το πρόγραμμα καλύπτει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη του ασφαλιζομένου για τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών του για ζημιές (σωματικές βλάβες/θάνατο/ή υλικές ζημιές), που πιθανόν να προξενηθούν σε τρίτους και οι οποίες μπορεί να συμβούν εντός της περιόδου ισχύος της ασφαλιστικής κάλυψης. 

Παράλληλα, καλύπτει οικονομικές απώλειες (απαιτήσεις που οφείλονται στη μη εκτέλεση ή πλημμελή εκτέλεση των υποχρεώσεων του ασφαλιζομένου, π.χ. αθέτηση συμφωνηθέντος προγράμματος για την τοποθεσία, την κατηγορία του ξενοδοχείου, το είδος του δωματίου κ.λπ.). Αφερεγγυότητα (την επιστροφή των καταβληθέντων στον ταξιδιώτη λόγω αφερεγγυότητας ή πτώχευσης του ασφαλιζομένου) και επαναπατρισμό (τα έξοδα επαναπατρισμού του ταξιδιώτη στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του σε περίπτωση πτώχευσης του ασφαλιζομένου).

Ασφάλιση εστίασης – Επαγγελματιών τουρισμού

Η NP Ασφαλιστική προσφέρει και εξειδικευμένα προγράμματα Γενικών Ασφαλίσεων και Αστικής Ευθύνης για τις επιχειρήσεις εστίασης, που βέβαια συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό. Επίσης, μέσα από τα προγράμματα Γενικών Ασφαλίσεών της μπορεί να καλυφθεί κάθε εξειδικευμένη ασφάλιση που ενδιαφέρει κάθε επαγγελματία του τουρισμού. Από τα εξειδικευμένα προϊόντα για τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μέχρι τα τουριστικά καταστήματα, η NP Ασφαλιστική προσφέρει τις καλύτερες ασφαλιστικές λύσεις στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*