Koινοτική στήριξη 2,2 δις ευρώ στην Ελλάδα

Οικονομική στήριξη ύψους 2,2 δις ευρώ εξασφάλισε η Ελλάδα από την ΕΕ, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τις επαφές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στρατσβούργο.

«Έχω εκπλαγεί από τις καταστροφές στην Ελλάδα. Η χώρα σας περνάει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ποτέ στην Ευρώπη δεν είχαμε τόσο μεγάλη καταστροφή από πλημμύρες. Οι εικόνες από την Καρδίτσα είναι πολύ λυπηρές. ‘Ανδρες, γυναίκες και παιδιά υπομένουν τις καταστροφές με πολύ κουράγιο. Θρηνούμε για τις ζωές που χάθηκαν», δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν στις κοινές δηλώσεις της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, μετά τη συνάντησή τους. «Η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαστε μια ένωση αλληλεγγύης. Κύριε πρωθυπουργέ σε ευχαριστούμε πολύ που ήρθες. Μιλήσαμε για τους καλύτερους τρόπους προκειμένου να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Είναι απαραίτητο να γίνουν πολλές επενδύσεις και χρειάζεται άμεση βοήθεια. Θα είμαστε γρήγοροι, ευέλικτοι και θα βρούμε λύσεις. Θα κινητοποιήσουμε όλους τους πόρους της ΕΕ», συνέχισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία αναφέρθηκε σε πέντε άμεσους τρόπους χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι “θα αντλήσουμε χρήματα από την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο που δεν δαπανήθηκαν”, μίλησε για πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Υποστήριξης, για κεφάλαια που θα διοχετευθούν φέτος και για το νέο πρόγραμμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Περισσότερα στο banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*