Monte Carlo 2023, SCOR: Η ασφάλιση γίνεται σύνθετη και δυσκολότερη

της Ελενας Ερμείδου

Η ασφάλιση γίνεται δυσκολότερη και όλο και πιο σύνθετη ανέφερε στο Rendez Vous de Septembre Monte Carlo 2023, o  ο Thierry Léger, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής αντασφαλιστικής SCOR διοργάνωση της PwC.

Για τον Thierry Léger υπάρχουν πολυάριθμοι τομείς που συγκεντρώνουν επίσης πολυάριθμες προκλήσεις, επηρεάζοντας την ικανότητα των ασφαλιστών και αντασφαλιστών να παρέχουν κάλυψη. Τις προκλήσεις αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος, υποστήριξε.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μία  φάση με τις μεγαλύτερες προκλήσεις, νομίζω πραγματικά ότι αμφισβητούμαστε σε αυτό το σημείο, και  τα χτυπήματα έρχονται από αριστερά και δεξιά».

«Πιστεύω ότι στα επόμενα  5 με 10 χρόνια, μπορούμε να μετατρέψουμε μερικές από αυτές τις προκλήσεις  σε ευκαιρίες», επεσήμανε προσθέτοντας ότι με όλη αυτή την αναστάτωση που υπάρχει σήμερα και την αστάθεια, η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί.

Υποστήριξε ότι ο κλάδος πρέπει να συνεχίσει να παρέχει καλύψεις, διευκρινίζοντας ότι οι εξαιρέσεις στα αντασφαλιστήρια συμβόλαια δεν δίνουν την απάντηση στο πρόβλημα,. Ωστόσο, εξήγησε ότι οι εξαιρέσεις μερικές φορές χρειάζονται μέχρι να δημιουργηθούν κάποια μοντέλα και να διασφαλιστεί το capacity στην αγορά. Θα πρέπει να είναι παροδικές και δεν αποτελούν λύση.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται συγκρατημένος και δεν πιστεύει ότι μπορούν να υπάρξου σύντομα μεγάλα βήματα προόδου.