Οι προκλήσεις της ιδιωτικής ασφάλισης, διά στόματος Αλ. Σαρρηγεωργίου

Στην Ύδρα χτυπά ο παλμός της ασφαλιστικής αγοράς από 31 Μαίου μέχρι 2 Ιουνίου, καθώς εκεί διοργανώνεται το 23ο Meeting Ελλήνων και μεγάλων ξένων ασφαλιστών και αντασφαλιστών.

Toν κίνδυνο ετεροχρονισμού των ασφαλιστικών προϊόντων αντιμετωπίζει η ασφαλιστική αγορά, λόγω της πολυπλοκότητας και του μεγάλου αριθμού κανονισμών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της έλλειψης ταλέντων σε ανθρώπινο δυναμικό.

Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ΝΔ δεσμεύτηκε έναντι του κλάδου, ότι θα μειώσει κατά 10%τον ΕΝΦΙΑ για όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ασφαλίσουν την κατοικία τους.

Ύδρα: Το επενδυτικό ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας συγκεντρώνει η Ελλάδα

Μάλιστα επεσήμανε το γεγονός ότι αυτό το μέτρο δεν στηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής και διευκρίνησε ότι ανάλογα μέτρα έχουν σκοπό η Ελληνική ασφαλιστική αγορά να κινηθεί ανάλογα με την Ευρωπαϊκή.

Αναλύοντας τις κυριότερες προκλήσεις που έχει ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης ξεχώρισε το ζήτημα του χαμηλού βαθμού διείσδυσης της ασφάλισης για τον μέσο πολίτη σε ό,τι αφορά στην υγεία και την σύνταξη αναφέροντας μάλιστα ότι καταγράφεται αυτό, σε μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα.

Στις προκλήσεις της αγοράς συμπεριέλαβε, επίσης, την κλιματική αλλαγή, τον πληθωρισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις δεσμεύσεις αναφορικά με τους κανόνες ESG και την ορθή εφαρμογή του ευρωπαϊκού και του εθνικού νομοθετικού πλαισίου. Ειδικότερα, ως προς το τελευταίο, σημείωσε ότι η ασφαλιστική αγορά στην χώρα μας έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα κριτήρια τος Solvency II ωστόσο η υπερπληθώρα των κανόνων πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων και στην τιμολόγηση των προϊόντων τους.

Ύδρα: Νέα εποχή για τους αντασφαλιστές, αλλάζουν τα δεδομένα για τους ασφαλιστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*