Ύδρα: Νέα εποχή για τους αντασφαλιστές, αλλάζουν τα δεδομένα για τους ασφαλιστές

Ανταπόκριση: Έλενα Ερμείδου

Στην Ύδρα χτυπά ο παλμός της ασφαλιστικής αγοράς από 31 Μαίου μέχρι 2 Ιουνίου, καθώς εκεί διοργανώνεται το 23ο Meeting Ελλήνων και μεγάλων ξένων ασφαλιστών και αντασφαλιστών.

“Τα δύσκολα είναι μπροστά για τους αντασφαλιστές και τους πρωτασφαλιστές στον κλάδο περιουσίας. Από τη μία η ζήτηση για αντασφάλιση αυξάνεται συνεχώς και από την άλλη η προσφορά μειώνεται. Οι τιμές στα αντασφάλιστρα είναι αυξημένες”.

Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ανώτατο στέλεχος της αντασφαλιστικής αγοράς μιλώντας στο I.W. που βρίσκεται ήδη στο πανέμορφο νησί της Ύδρας, λίγο πριν την έναρξη του 23ου Insurance & Reinsurance Meeting.

“Η αγορά θα παραμείνει hard για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον η ζήτηση είναι υψηλότερη της προσφοράς. Αυτό από τη μία είναι θετικό διότι ενισχύονται τα μεγέθη και η παραγωγή αντασφαλίστρων στον κλάδο. Από την άλλη οι αντασφαλιστές δεν μπορούν εύκολα να δώσουν καλύψεις όπως στο παρελθόν” τόνισε ο ίδιος στο I.W..

Η αγορά, όπως ανέφερε, θα ισορροπήσει μόνο όταν εισρεύσουν νέα κεφάλαια. Το γεγονός αυτό, τονίζει, δυσκολεύει τους πρωτασφαλιστές οι οποίοι αυξάνουν συνεχώς το retention ratio και τα αποθεματικά τους. Εν κατακλείδι αναλαμβάνουν υψηλότερο κίνδυνο.

Βέβαια, όσοι θέλουν να περάσουν τον κίνδυνο στους αντασφαλιτές καταβάλλουν πολύ υψηλότερο ανασφάλιστο σε σχέση με το παρελθόν…

Διαβάστε επίσης:

Ν. Βαγιακάκος, HDI: Ασφάλιση επιχειρήσεων, τάσεις, αντασφάλιστρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*