Ύδρα: Το επενδυτικό ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας συγκεντρώνει η Ελλάδα

Mε μεγάλη επιτυχία διεξάγεται το 23ο Διεθνές Insurance and Reinsurance Meeting της Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην Ύδρα.

Μεταξύ των θεσμικών ομιλητών ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα. Βασιλική Λαζαράκου.

Ύδρα: Νέα εποχή για τους αντασφαλιστές, αλλάζουν τα δεδομένα για τους ασφαλιστές

Η ίδια τόνισε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας συγκεντρώνει η Ελληνική Αγορά Κεφαλαίου, ωθούμενη από τις υψηλές επιδόσεις της οικονομίας και το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα που χαρακτηρίζει την χώρα.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προωθούνται τα τελευταία χρόνια για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου, την ταχύτερη εφαρμογή του, την καλύτερη ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και την προστασία των επενδυτών.

Πρόσθεσε δε, ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς με την προοπτική σε εύλογο χρόνο, να αυτοματοποιηθεί πλήρως.

Ήδη, στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου, όπως είπε η πρόεδρος, πραγματοποιούν επαφές με την αγορά, εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό την ταχύτερη ανάπτυξή της και ταυτόχρονα στηρίζουν κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση ώστε να κατανοήσει και να προσαρμοστεί στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*