Ελίνα Παπασπυροπούλου: Η κλιματική κρίση, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα 

της Ελίνας Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ

Το 2022 ήταν μια χρονιά μεταβολών και εξελίξεων για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ παράλληλα στο παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον υπήρξαν μια σειρά από σημαντικές κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές προκλήσεις. 

Κυρίαρχο γεγονός, το οποίο καθόρισε τα δεδομένα, ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι συνακόλουθες επιπτώσεις του, με την ενεργειακή κρίση και τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού. 

Η πανδημία Covid-19 συνέχισε να μας απασχολεί και να επιβάλλει περιορισμούς στη δραστηριότητα, κυρίως στις αρχές του έτους, με τους μήνες που ακολούθησαν να χαρακτηρίζονται από περισσότερη ελευθερία. Τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα και τον κόσμο μάς υπενθύμιζαν διαρκώς ότι η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. 

Σε αυτό το περιβάλλον, η ΕΑΕΕ συνέχισε εντατικά και ενέτεινε τη δράση της για την προώθηση των λύσεων που προσφέρει ο κλάδος σε μια σειρά από σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. 

Το 2022, εστιάσαμε στην εξωστρέφεια του κλάδου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύσαμε τις δράσεις ενημέρωσης των εκπροσώπων της Πολιτείας και των φορέων ενώ εγκαινιάσαμε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με τους Έλληνες ευρωβουλευτές. Για πρώτη φορά, παρουσιάσαμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά στους Lloyd’s στο Λονδίνο. Διοργανώσαμε ενημερωτικές εκδηλώσεις με θεματολογία Sustainability, Πληθωρισμό & Ασφάλιση και Cyber Insurance σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Παράλληλα, ασχοληθήκαμε, όπως πάντα, με τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά, όπως οι Φυσικές Καταστροφές, η Ασφαλιστική Απάτη, το Δικαίωμα στη Λήθη.

Aπό το περιοδικό Insurance World (άρθρο: Η κλιματική κρίση παρέμεινε «ο ελέφαντας στο δωμάτιο» για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, Nίκος Κωτσικόπουλος)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*