H Eurolife FFH στηρίζει το πρόγραμμα του SolidarityNow για ευάλωτες ομάδες

Σε νέους γονείς, από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, απευθύνεται πρόγραμμα που υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη το SolidarityNow, με την υποστήριξη της Eurolife FFH.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος «ΜΑΜΑ – Στηρίζουμε τις νέες και μέλλουσες μαμάδες» Ζωή Τριανταφυλλίδου, στις δράσεις περιλαμβάνονται ατομική και ομαδική συμβουλευτική σχετικά με θέματα όπως η διατροφή, η άσκηση και η φροντίδα στην περίοδο της εγκυμοσύνης, η προετοιμασία για τον τοκετό, ο θηλασμός και η φροντίδα του παιδιού τα πρώτα δύο του χρόνια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, εγκυμονούσες και νέους γονείς από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που θέλουν να ενημερωθούν και να ενδυναμωθούν σχετικά με τη φροντίδα της μητέρας, του μικρού παιδιού και όλης της οικογένειας.

«Μέχρι στιγμής, μας έχουν προσεγγίσει οικογένειες Ελλήνων, προσφύγισσες από την Ουκρανία και ρομά ζητώντας να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για τον τοκετό και τα μαιευτήρια αλλά και τον θηλασμό», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τριανταφυλλίδου.

Σημειώνεται ότι σε γονείς με μωρά και νήπια παρέχεται συμβουλευτική για την παιδική διατροφή και τη γονεϊκότητα, ενώ παράλληλα διοργανώνονται συζητήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης για θέματα περιγεννητικής φροντίδας και γονεϊκότητας.

Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη για ολόκληρο το 2023, από ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της οργάνωσης, με στόχο την παροχή κατάλληλης υποστήριξης και φροντίδας στους συμμετέχοντες, ώστε να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο ρόλο της ζωής τους. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα παροχής υποστήριξης και διαδικτυακά, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο γυναίκες και οικογένειες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*