Γ. Τζέης, Atradius: Αυξήθηκε η ζήτηση για ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων

Η υγειονομική κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχoυν οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση από τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια του Export Summit IX, ο γενικός διευθυντής της Atradius για τη χώρα μας και τη Ρουμανία, κ. Γεράσιμος Τζέης, η αύξηση της ζήτησης αγγίζει το 20% ενώ οι αποζημιώσεις που δόθηκαν από την εταιρεία σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Ρωσία και Ουκρανία ή εξάγουν προς τις χώρες αυτές αγγίζουν τα 50 με 75 εκατ. ευρώ.

Market leader στην ασφάλιση πιστώσεων η Atradius Hellas

Ο κ.Τζέης συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τις ασφαλίσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων του 9ου Export Summit που μεταδόθηκε και ψηφιακά από την καινοτόμο πλατφόρμα LiveOn.

Σύμφωνα με τον κ.Τζέη, το ποσοστό των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που προχωρούν σε ασφάλιση είναι μικρό, ωστόσο από την περίοδο της οικονομικής ύφεσης μέχρι και σήμερα αυξάνεται συνεχώς καθώς οι αιφνιδιαστικές κρίσεις ωθούν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στην αναζήτηση ασφαλέστερων λύσεων.

«Στη δύσκολη αυτή συγκυρία ο  Έλληνας εξαγωγέας καλείται να κάνει τον επόμενο άθλο του και να αυξήσει τις εξαγωγές του με επιτυχία. Σε αυτό το ταξίδι βέλτιστο εργαλείο είναι η ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων», ανέφερε ο κ. Τζέης, σύμφωνα με την voria.gr,  υπογραμμίζοντας πως μέσω της Atradius, η οποία προχωρά στην αξιολόγηση οικονομικών στοιχείων που αφορούν σε πάνω από 200 εκατ. επιχειρήσεις παγκοσμίως, είναι ασφαλισμένο σχεδόν το 25% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας.

Eντυπωσιακές επιδόσεις, χαμηλό loss ratio για την Atradius Hellas το 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*