NP Ασφαλιστική: Διατηρησιμότητα συμβολαίων 90%, στόχος η διασπορά ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου

Στρατηγικός στόχος για το 2023 είναι η κερδοφορία και η διεύρυνση πελατών σε ένα από τα 140 ασφαλιστικά προϊόντα που διαθέτει η ΝΡ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της NP Ασφαλιστικής, κ. Νίκος Ζάχος, μιλώντας στο iw για τους στόχους και τις προσδοκίες για το 2023.

στην Έλενα Ερμείδου

iw? Ποια είναι η παρακαταθήκη που άφησε το 2022 στην ασφαλιστική αγορά; Τι έγινε το 2022 και ποιος ήταν ο αντίκτυπος στις εργασίες σας;

απ. Η παρακαταθήκη του 2022 στην ασφαλιστική αγορά ήταν η ανθεκτικότητα που έδειξε σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η άνοδος παραγωγής ήταν μεν μικρή, αλλά τουλάχιστον η ασφαλιστική αγορά άντεξε στις πιέσεις και της πανδημίας –και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, με την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού στις επιχειρήσεις–, στην πτώση των τιμών μετοχών και ομολόγων, στις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή με τις πολλές φυσικές καταστροφές. 

Σίγουρα, τα αποτελέσματα που παρουσίασε η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα δεν ήταν ενθουσιώδη, αλλά τουλάχιστον κατάφερε να κρατήσει μια ισορροπημένη στάση απέναντι στα προβλήματα. 

Η NP Ασφαλιστική κατάφερε να κινηθεί και πάλι ανοδικά και μάλιστα διατηρώντας τα ασφάλιστρα στα ίδια επίπεδα. Το σημαντικό για την εταιρεία μας είναι ότι έχουμε καταφέρει να διαμορφώσουμε μια μεγαλύτερη διασπορά στο χαρτοφυλάκιό μας, αυξάνοντας τις ασφαλίσεις περιουσίας και τις γενικές αστικές ευθύνες, όπως ήταν ο στόχος μας. Για μία ακόμη φορά, θα παρουσιάσουμε θετικά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας, ενώ θα είμαστε και πάλι πολύ ψηλά στους δείκτες φερεγγυότητας, όπου, όπως είναι γνωστό, η NP Ασφαλιστική αποτελεί μία από τις κεφαλαιακά ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. 

iw? Ποια θέματα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα σας το 2023;

απ. Ο στόχος της κερδοφόρας ανάπτυξης παραμένει πάντα στρατηγικός στόχος για την NP Ασφαλιστική. Η μεγάλη (σε επίπεδα 90%) διατηρησιμότητα των συμβολαίων μας είναι δεδομένος στόχος και από εκεί και πέρα η διασπορά του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου σε πολλούς κλάδους, η διεύρυνση των πωλήσεων σε κάθε προϊόν από τα 140 ασφαλιστικά προϊόντα που διαθέτουμε αποτελεί μια βασική μας κίνηση ανάπτυξης. Μας ενδιαφέρει κάθε πελάτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που μπορεί να ανακύψει στις Γενικές Ασφαλίσεις. 

Έχουμε ένα από τα καλύτερα ανθρώπινα δίκτυα πωλήσεων, στο οποίο στηριζόμαστε αποκλειστικά, ενώ έχουμε ισχυροποιήσει και τις υποδομές σε IT, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τις πωλήσεις τόσο ως διαδικασία όσο και ως παραγωγικότητα. Όπως γνωρίζετε, η NP Ασφαλιστική παραμένει μία από τις πλέον επικερδείς ελληνικές επιχειρήσεις (όχι μόνο ασφαλιστικές) και μάλιστα αναπτυχθήκαμε σε κάθε χρόνο από τα 19 χρόνια λειτουργίας μας. 

Έτσι, φιλοδοξούμε και το 2023, παρά τις όποιες δυσκολίες ενσκήψουν αυτήν την (εκλογική) χρονιά, να είναι μια παραγωγική και κερδοφόρα χρονιά.

Έτσι, φιλοδοξούμε και το 2023 –παρά τις όποιες δυσκολίες ενσκήψουν αυτήν την (εκλογική) χρονιά– να είναι μια παραγωγική και κερδοφόρα χρονιά. 

iw? Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το 2023;

απ. Οι προσδοκίες μας είναι να τηρήσουμε όλους τους στρατηγικούς μας στόχους:

– Ανοδικά μεγέθη, παραγωγικότητα και κερδοφορία:

Να καταγράψουμε αύξηση παραγωγής πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς και να έχουμε και πάλι υψηλή κερδοφορία και απόδοση ιδίων κεφαλαίων. 

– Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια:

Να παραμείνουμε μέσα στις πρώτες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στους δείκτες φερεγγυότητας και να έχουμε μεγάλη ρευστότητα, που είναι απαραίτητη στους δύσκολους καιρούς. 

– Ικανοποιημένους πελάτες, συνεργάτες, υπαλλήλους και μετόχους:

Για την επίτευξη των ανοδικών μεγεθών βασιζόμαστε στην εμπιστοσύνη και στη δυναμική του δικτύου μας και τη στοχοπροσήλωση του διοικητικού προσωπικού μας. Προσφέρουμε την καλύτερη εκπαίδευση και οικονομικά κίνητρα στους συνεργάτες μας και τις καλύτερες αμοιβές στους υπαλλήλους μας. 

Οι προοπτικές υπάρχουν για να έχουμε ακόμη μία, την εικοστή, συνεχόμενη, χρονιά ανάπτυξης.

Aπό το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*