Η NN εγκαινιάζει το Ταμείο Κοινωνικής Καινοτομίας NN

H NN ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει Ταμείο Κοινωνικής Καινοτομίας NN. Το ταμείο, με αρχική επένδυση 5 εκατ. ευρώ, στοχεύει στη στήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων πρώιμου σταδίου που επικεντρώνονται στην αύξηση της οικονομικής, σωματικής ή/και ψυχικής ευημερίας.

Οι δύο πρώτες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το NN Social Innovation Fund είναι η Quan και η Socialdebt αναφέρει η ανακοίνωση επισημαίνοντας και τα εξής:

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις που στοχεύουν κυρίως στην προώθηση της κοινωνικής αλλαγής, αντί να δίνουν προτεραιότητα στα κέρδη. Ενώ οι κοινωνικοί επιχειρηματίες βασίζονται συχνά στην οικογένεια και τους φίλους κατά την περίοδο εκκίνησης, συχνά αγωνίζονται να προσελκύσουν νέες επενδύσεις στην επόμενη φάση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων τους. Το Ταμείο Κοινωνικής Καινοτομίας NN στοχεύει να γεφυρώσει αυτό το χρηματοδοτικό χάσμα επενδύοντας σε πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις. Επιπλέον, η NN παρέχει ώρες εθελοντισμού και οικονομική εμπειρία. Οι δύο πρώτες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το NN Social Innovation Fund είναι η Quan και η Socialdebt. Η Quan, ένας προγραμματιστής λογισμικού με έδρα τη Χάγη (NL), στοχεύει να αυξήσει την ψυχική ευημερία 1 εκατομμυρίου ανθρώπων υποστηρίζοντας διευθυντές και ομάδες που θέλουν να αποτρέψουν την εξουθένωση και να βελτιώσουν την απόδοση της ομάδας. Η Socialdebt, μια fintech με έδρα το Ρότερνταμ (NL), υποστηρίζει τους νέους που παλεύουν με το χρέος και το οικονομικό άγχος.

Πηγή : nn-group.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*