H Hellas Direct βάφει με χρώμα τη φετινή Black Friday

Μιας και η ασφάλεια δεν είναι υπόθεση μιας μέρας, η Hellas Direct αποφάσισε φέτος να γιορτάσει διαφορετικά τη Black Friday.

Προσφορές, διαφημίσεις, εκπτώσεις, τιμές σοκ. Λέξεις που έχουν συνδεθεί με την ημέρα της Black Friday. Η «φασαρία» αυτής της εβδομάδας, η οποία κορυφώνεται τη «Μαύρη Παρασκευή» είναι ανεξέλεγκτη. Παρόλα αυτά, μήπως τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγο χρώμα;

H Hellas Direct αποφάσισε φέτος να πάρει μια διαφορετική κατεύθυνση. Δεν ακολούθησε τον χορό των χαμηλών τιμών. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που κάνει κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο. Έτσι, αντί να διαθέσει πόρους, χρόνο και ενέργεια σε άλλη μια καμπάνια για την Black Friday, πήρε την απόφαση να την μετατρέψει σε #safefriday, βγαίνοντας έξω και φτιάχνοντας 100 σχολικές διαβάσεις.

Η ασφάλεια άλλωστε δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας και με αυτόν τον τρόπο μπαίνουν οι βάσεις για πιο ασφαλείς δρόμους για τα παιδιά μας. Η αρχή έγινε από τον δήμο Γαλατσίου και η #safefriday είναι μόνο η αφορμή και η αρχή του προγράμματος. Ο στόχος είναι να «μεταμορφωθούν» 100 διαβάσεις έξω από σχολεία σε περάσματα ασφαλή για πεζούς και οδηγούς. Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση στο δρόμο, φωτεινές πινακίδες, ενώ θα γίνει και επιδιόρθωση υποδομών που ήδη υπάρχουν.

Τίποτα δεν γίνεται μόνο του. Γι’ αυτό και η Hellas Direct συνεργάζεται με τον εκάστοτε δήμο, προκειμένου να δημιουργήσει τις πιο ασφαλείς συνθήκες. Την ώρα που η πόλη κοιμάται, οι άνθρωποι του συνεργείου είναι στο πόδι. Με όλα τα απαραίτητα και με διάθεση για ξενύχτι, πιάνουν δουλειά. Μετρούν, τοποθετούν και βάφουν.

Όλα πρέπει να γίνουν ακριβώς όπως έχει συμφωνηθεί. Η κάθε διάβαση έχει προδιαγραφές, τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Καθαρή διαγράμμιση στην άσφαλτο, η πινακίδα στη θέση της, οι ανακλαστήρες – σαμαράκια (τα «μάτια γάτας») στη θέση τους κι αυτά. Το τελευταίο βήμα είναι να κοπούν οι κορδέλες και η νέα διάβαση να παραδοθεί, ώστε να εκπληρώσει τον ρόλο της: να ποδοπατηθεί σαν να μην υπάρχει αύριο!

Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί μέχρι η Hellas Direct να πετύχει το στόχο της. Σε 30 νύχτες θα ετοιμάσει περισσότερες από 100 διαβάσεις, κρατώντας ασφαλείς 20.000 μαθητές και μαθήτριες. Και φυσικά θα βάψει με χρώμα τη φετινή «Μαύρη Παρασκευή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*