Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τα βασικά θέματα που διαπραγματευόμαστε

Σε τρία «καυτά θέματα» για τον ασφαλιστικό κλάδο στάθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στον χαιρετισμό του στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των εκλεγμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. «Τα θέματα που διαπραγματευόμαστε και που θα αναλυθούν στην συνέχεια, επιγραμματικά είναι:

  1. Κίνητρα και Υποχρεωτικότητα για τις ασφαλίσεις: Δηλαδή, πως μέσα από διάφορες ενέργειες μπορεί να στηριχθεί η ιδέα της ασφάλισης
  2. Κλιματική Αλλαγή -Φυσικές Καταστροφές. Σε αυτό τον τομέα η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να αναλάβει μεγάλο ρόλο και έχει και ισχυρό λόγο
  3. Εφαρμογή Ευρωπαϊκής Οδηγίας- Δίκτυα διανομής, που αφορά την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων και το πώς αυτή η διαδικασία θα γίνεται μα κανόνες και συνέπεια».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπενθύμισε ότι «η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι ένα επάγγελμα απαιτήσεων το οποίο συμπορεύεται με την πρόοδο της κοινωνίας και της οικονομίας. Επάγγελμα που τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε δυναμικά, εκσυγχρονίστηκε ταχύτατα, εκπαιδεύεται, ελέγχεται και πιστοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδος και απαιτεί διαρκή επιμόρφωση».

Πρόκειται είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «για ένα από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό επάγγελμα, που περνά διαρκή έλεγχο από την εποπτική αρχή, σεμινάρια για επαναπιστοποίηση γνώσεων και που κυρίως ελέγχεται καθημερινά από τους πολίτες που είναι ασφαλισμένοι».

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*