Ποιος(α) θα διαδεχθεί την Μαριάννα Πολιτοπούλου στο τιμόνι της NN Hellas;

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην ασφαλιστική αγορά η είδηση της αποχώρησης της κας Μαριάννας Πολιτοπούλου από το τιμόνι της NN Hellas, αν και φήμες κυοφορούνταν ήδη τα τελευταία 24ωρα για μεγάλη επερχόμενη αλλαγή σε ασφαλιστικό όμιλο.

Η κα Πολιτοπούλου αποχωρεί από τη θέση της CEO του ομίλου στα τέλη Νοεμβρίου, έπειτα από σχεδόν 7 συναπτά έτη θητείας, κατά τα οποία διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά από προκλήσεις, με μεγαλύτερη και ίσως πιο απαιτητική την πρόσφατη εξαγορά της Metlife που πλέον φέρει την επωνυμία NN Hellas II. Η κα Πολιτοπούλου αποχωρεί με τις καλύτερες συστάσεις από τον ασφαλιστικό όμιλο και το μέλλον της μοιάζει πολλά υποσχόμενο, για όποιο πόστο κι αν επιλέξει.

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Η ανακοίνωση, μετά το πρώτο σοκ, έφερε τα πρώτα ερωτήματα που τις τελευταίες ώρες σχολιάζονται και αναλύονται εκτενώς στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Ποιος θα τη διαδεχθεί; Tι σημαίνει η αποχώρηση της κας Πολιτοπούλου; Τι σηματοδοτεί η αλλαγή ηγεσίας; Αυτά και άλλα πολλά είναι κάποια από τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν επί ώρες τόσο τον ασφαλιστικό κόσμο όσο και τα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια”.

Πληροφορίες του insuranceworld.gr αναφέρουν ότι η τοποθέτηση ενός νέου προσώπου στη θέση του CEO της εταιρείας δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία διαδοχής, αλλά ενέχει συμβολισμούς.

Η NN Hellas, φαίνεται πως επανασχεδιάζει τη στρατηγική και τη φιλοσοφία της στην αγορά της Ελλάδας, γεγονός το οποίο  αναμένεται να μετουσιωθεί μέσω της επιλογής διαδόχου στη θέση της κας Πολιτοπούλου. Ποια θα είναι αυτή η αλλαγή; Το ερώτημα θα απαντηθεί όταν θα έχουμε το “who is who” και τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου CEO. 

Και τώρα το φλέγον ζήτημα για το οποίο όλοι ρωτούν να μάθουν: Ποιος θα αντικαταστήσει την κα Πολιτοπούλου; Το insuranceworld.gr ρώτησε και πληροφορήθηκε ότι οι σχετικές αποφάσεις, οι οποίες σημειωτέον θα ληφθούν σε κορυφαίο επίπεδο στα κεντρικά γραφεία της Ολλανδίας,  δεν αργούν να έρθουν. Οι Ολλανδοί, φέρεται ότι επιχειρούν μια δυναμική στρατηγική επιλογή, προσανατολιζόμενοι στην τοποθέτηση ενός προσώπου που θα γνωρίζει καλά την αγορά. Το πρόσωπο είναι πιθανό να πρόκειται για μια ισχυρή κυρία της ασφαλιστικής αγοράς, με ένα ήδη “βαρύ” βιογραφικό στον κλάδο…

Όπως και να έχει, όποια απόφαση κι αν ληφθεί, θα κοινοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Σίγουρο είναι πως η ανάδειξη του διαδόχου θα αποτελέσει ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο για την NN στην ελληνική αγορά και θα δώσει απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα που εύλογα ανακύπτουν με αφορμή την αποχώρηση της κας Πολιτοπούλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*