Στιγμιότυπο από την 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, εκλεγμένων στα Επιμελητήρια της χώρας, όπου μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν εκπρόσωποί τους και οι εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Μέσω των εισηγήσεών τους, οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν στοιχεία από όλη την χώρα σχετικά με το επάγγελμα.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στις 18 και 19 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Caravel με την σημαντική για το έργο της συνδιάσκεψης συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR) .

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες και άλλοι καλεσμένοι που θα συνεισφέρουν στις εργασίες του συνεδρίου με τις εισηγήσεις τους, με τα επιστημονικά δεδομένα που θα παραθέσουν και θα συμβάλλουν προσδίδοντας ποιοτικά χαρακτηριστικά που σήμερα αποτελούν την βάση ανάπτυξης του επαγγέλματος.

Η 4η Συνδιάσκεψη θα είναι διήμερη και θα περιέχει τα τρέχοντα νομοθετικά, θεσμικά, λειτουργικά  θέματα της καθημερινότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τις διεκδικήσεις, τους νέους στόχους. Σε ξεχωριστή ενότητα θα έχει και σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό υπόβαθρο με χρηστικά θέματα για τον κλάδο, το μέλλον του, και τη νέα διάσταση που αποκτά στο παγκοσμιοποιημένο ασφαλιστικό περιβάλλον.

Η μεγάλη αυτή πανελλαδική συνάντηση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, φέτος με την εμπειρία των προηγούμενων τριών ετών, έχει δομηθεί να έχει μια διαφορετική διάσταση και δυναμική από τις προηγούμενες. Τα συμπεράσματα των εργασιών θα είναι καθοριστικά για τις επόμενες συλλογικές κινήσεις θεσμικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου.

Στοιχεία για τις υποχρεωτικές ασφαλίσεις σε όλη την Ευρώπη, μελέτη για την ιδιωτική ασφάλιση μπροστά στην κλιματική αλλαγή, για την συνολική παρουσία της στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον καθώς και άλλα σημαντικά δεδομένα θα αναλυθούν στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και θα αποτελέσουν βάση για διεκδικήσεις, προσαρμογές και κατευθύνσεις του κλάδου στο επόμενο διάστημα.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την χορηγική υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*