Ο κ. Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO

Ν. Αντιμησάρης: Ανοιχτή και έτοιμη για deal στην Ελλάδα η ERGO

του Νίκου Κωτσικόπουλου

«Ανοιχτή και έτοιμη να συμμετάσχει» στις ανακατατάξεις και τα deals στον ασφαλιστικό κλάδο είναι η ERGO Ασφαλιστική, «αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον». Η τοποθέτηση του CEO της ελληνικής εταιρίας Νίκου Αντιμησάρη έχει άλλη βαρύτητα από το στόμα ανθρώπου που μετρά πολύ τα λόγια του και έχει προφίλ χαμηλών τόνων, όπως άλλωστε και η ίδια η εταιρία, η οποία όμως είναι μία μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη που θέλει να επεκταθεί.

H ERGO Ασφαλιστική είναι δυναμική εταιρία με σημαντικό μερίδιο στις Γενικές Ασφαλίσεις, τζίρο 250 εκατ. ευρώ ετησίως και περισσότερους από ένα εκατ. ασφαλισμένους στην Ελλάδα. Είναι μέλος του διεθνούς Ομίλου ERGO με παρουσία σε 30 και πλέον χώρες στις οποίες θέλει να εμβαθύνει καθώς έχει ήδη επενδύσει και όχι να επεκταθεί σε άλλες αγορές αυτή την περίοδο.

Η εταιρία εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Αυτό φάνηκε όχι μόνο από τη σχετική δήλωση του κ. Αντιμησάρη, αλλά συνολικά από τη στάση των υψηλόβαθμών στελεχών της εταιρίας όπως ο Δημήτρης Σπανός  Διευθυντής του Τομέα Ασφαλιστικών Λειτουργιών, Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας της ERGO, που παρουσίασε αναλυτικά τα νέα προϊόντα Unit Linked στην ελληνική αγορά, τα οποία έχουν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και παρέχουν μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα στον πελάτη όχι μόνον να «χτίσει», μέσα από 5 Αμοιβαία Κεφάλαια, αλλά και να διαφοροποιεί το –ουσιαστικά- προσωπικό χαρτοφυλάκιό του δύο φορές ετησίως.

Με 19 δισ. ευρώ ασφάλιστρα πέρυσι, ο διεθνής Όμιλος ERGO κατέβαλε 17 δισ. ευρώ ως παροχές στους πελάτες του. Καθώς ανήκει στον κολοσσό Munich Re, έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αντασφαλιστές και φορείς ανάληψης ασφαλιστικού κινδύνου, η ERGO που ασφαλίζει και στην Ελλάδα από κοινού με σοβαρούς συνεργάτες, μεγάλα έργα υποδομών, τραίνα, γέφυρες και μετρό, αλλάζει το προφίλ της για να επεκταθεί στον κλάδο Ζωής και Υγείας στη χώρα μας.

Είναι σαφές ότι η ERGO δεν ξεκινά να κάνει προσφορές δεξιά και αριστερά ούτε θα κάνει βιαστικές κινήσεις. Αλλά όπως είπε ο κ. Αντιμησάρης «παρακολουθούμε στενά τις ανακατατάξεις. Δεν θα σταματήσουν τα deals και η ERGO είναι ανοιχτή και έτοιμη να συμμετάσχει».

Η εταιρία παραμένει προσηλωμένη στη βιώσιμη κερδοφορία, αλλά ενδιαφέρεται να αναπτυχθεί κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τους δύο τρόπους, είτε οργανικά, είτε με deals τα οποία, υπό προϋποθέσεις, είναι καλοδεχούμενα για την ERGO, όπως είπε ο κ. Αντιμησάρης.

Πλέον η εταιρία έχει ως βασικό στόχο τη δυναμική της επέκταση και στον κλάδο Ζωής & Υγείας, προσφέροντας πλήρη γκάμα προϊόντων, καλύπτοντας πλέον όλες τις ασφαλιστικές ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Τα νέα προϊόντα Unit Linked και η εμπιστοσύνη

Παρουσιάζοντας τα δύο νέα Unit Linked,προϊόντα της ERGO ο κ. Σπανός, εξήγησε ότι πρόκειται για προϊόντα που προσφέρουν εξατομικευμένες επενδυτικές και ασφαλιστικές λύσεις και αποτελούν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης στη δραστηριότητα των ασφαλίσεων Ζωής για την ERGO.

Το Flex Plan συνδέεται με συνταξιοδοτικές παροχές και οι εισφορές είναι είτε εφάπαξ ή τμηματικές, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα να μη χαθεί η ασφάλεια να διακοπούν για ένα διάστημα οι εισφορές ή καταβληθούν εκτάκτως αυξημένα ποσά. Το Invest Plan είναι επενδυτικό πρόγραμμα και προσφέρει μεγάλη ευκολία αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίου.

Και στις δύο περιπτώσεις το συνδεδεμένο προϊόν, «χτίζεται», με ένα έως 4 Αμοιβαία Κεφάλαια, από τα 5 Αμοιβαία Κεφάλαια της MEAG που είναι μεγάλος διεθνής παίκτης με σημαντική εμπειρία και παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε θεσμικά κεφάλαια.

Τα Αμοιβαία επιλογής, περιλαμβάνουν ένα ομολογιακό, 3 μικτά και ένα μετοχικό. Τα 4 από αυτά, είναι Funds of Funds και το ποσοστό συμμετοχής στο τελικό χαρτοφυλάκιο, διαμορφώνει χαρακτηριστικά custom made για τον ασφαλισμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, οι καταθέσεις δεν προσφέρουν αποδόσεις, ενώ μακροχρόνια οι κατάλληλες επενδύσεις θα αποδώσουν. Στις παρατηρήσεις για το bear market των ομολόγων, ο κ. Αντιμησάρης είπε ότι η αύξηση επιτοκίων έχει δύο πρόσωπα: Αρνητικό βραχυπρόθεσμα, αλλά θετικό μακροπρόθεσμα.

Τα προγράμματα συνδυάζουν την επένδυση με την ασφάλιση και αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση των Ομίλων Munich Re και ERGO. Είναι σχεδιασμένα με βάση τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, καλύπτοντας ολοκληρωμένα τις επενδυτικές και ασφαλιστικές ανάγκες των καταναλωτών, με απόλυτη διαφάνεια, ευελιξία και πληρότητα όσον αφορά στην παρακολούθηση της επένδυσής τους.

Η MEAG διαχειρίζεται σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 340 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*