Ποια τάση θα κυριαρχήσει στην ασφαλιστική αγορά;

Eνδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν κατά την συζήτηση στο Panel Ι του 3rd Insurance Intermediaries Forum, με τίτλο  «Ο μετασχηματισμός της αγοράς – Η επόμενη μέρα», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO, ethosGROUP.

Ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ), επεσήμανε ότι η αγορά αλλάζει με πολύ έντονους ρυθμούς και ότι η τάση που θα κυριαρχήσει στην ασφαλιστική αγορά θα είναι η πρόβλεψη και η αποφυγή και όχι η αποζημίωση. «Η σημασία αυτού είναι μεγάλη. Η ασφάλιση θα πρέπει να προλαμβάνει και όχι μόνο να αποζημιώνει. Έτσι αναδεικνύεται ο συμβουλευτικός ρόλος του ασφαλιστή. Πρέπει να προηγούμαστε της ζημιάς. Να την προλαμβάνουμε. Είτε αφορά την υγεία μας είτε την περιουσία μας, που αντιμετωπίζει όλο και περισσότερους κινδύνους λόγω της κλιματικής αλλαγής», τόνισε ο κ. Τζωρτζωρής.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα περιοριστεί ο αριθμός των διαμεσολαβητών, που σήμερα ανέρχονται σε 12.000 περίπου.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι λάθος η εστίαση στο «κυνήγι» νέων πελατών, καθώς εκτιμά ότι η καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος πελατολογίου, μπορεί να αποφέρει περισσότερα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο κλάδος των ευθυνών είναι πολύ δυναμικά υποσχόμενος και ανερχόμενος, δεδομένου ότι είμαστε πολύ πίσω ως χώρα σε αυτόν τον τομέα. «Σίγουρα το cyber έχει πολύ μέλλον γιατί τα πάντα γίνονται από εκεί. Επίσης οι φυσικές καταστροφές λόγω κλιματικής αλλαγής», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζωρτζωρής επεσήμανε ότι «Πιστεύουμε πάρα πολύ στο κομμάτι της εκπαίδευσης, είναι πάρα πολύ σημαντική η σύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με το πανεπιστήμιο, γιατί πέρα από τις συνέργειες, προσεγγίζει και τη νέα γενιά ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα του επαγγέλματος και οι προοπτικές που προσφέρει», ενώ έκλεισε λέγοντας ότι η έλλειψη κινήτρων, ελέγχου και η υπερφορολόγηση είναι κάποια από τα πράγματα που δυσχεραίνουν το άνοιγμα της αγοράς.

iifo22: Η πραγματική αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

One comment

  1. πολύ σωστά, έτσι θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι, σημασία έχει η αποφυγή του συμβάντος όχι η αποζημίωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*