Μιχάλης Τζωρτζωρής, ΣΕΜΑ: Μύθος ότι οι Έλληνες δεν έχουν ασφαλιστική συνείδηση

Το 3rd Insurance Intermediaries Forum επιχειρεί να αναδείξει όλα τα τελευταία νέα γύρω από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις τεκτονικές αλλαγές με τη ραγδαία άνοδο της τεχνολογίας, τις συνέπειες της πανδημίας, τους αναδυόμενους οικονομικούς κινδύνους από τις αλλαγές στις ισορροπίες παγκοσμίως και τις διακυμάνσεις στον ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά καθιστούν τους ανθρώπους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης όχι απλά αναγκαίους για τους ασφαλισμένους, αλλά τους πλέον καταρτισμένους επαγγελματίες, που αποτελούν ουσιαστικά τον απαραίτητο σύμβουλο δίπλα σε κάθε ασφαλισμένο.

Θεσμική τοποθέτηση, η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον, έκανε ο κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) & Πρόεδρος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ).

“Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Η αγορά μας την περσινή χρονιά έκλεισε με 4,3 δισ. ευρώ. Το ίδιο θα έχουμε και φέτος.

Τα τελευταία 30 χρόνια παραμένουμε μια μικρή αγορά. Με όρους ισοδυναμίας είμαστε στο 1/4 από αυτό που έπρεπε να είμαστε. Ένας ευρωπαίος ξοδεύει για ασφάλεια ζωής 1.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 200 ευρώ. Πρέπει να αναρωτηθούμε για ποιο λόγο υπολειππόμαστε. 

Μύθος ότι οι Έλληνες δεν έχουν ασφαλιστική συνείδηση. Το πρόβλημα δεν είναι η συνείδηση” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ.

Ο κ. Τζωρτζωρής παρουσίασε στοιχεία από την ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα και το σχέδιο δράσης…