Πράσινο φως για 12 νέα φάρμακα στην Ε.Ε.

Το πράσινο φως για την έγκριση 12 νέων φαρμάκων έδωσε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) στη συνεδρίασή της για το Σεπτέμβριο.

  • Η CHMP συνέστησε τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το Beyfortus (nirsevimab) που προορίζεται για την πρόληψη της νόσου από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) σε νεογνά και βρέφη (όταν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από RSV στην κοινότητα). Το Beyfortus υποστηρίχθηκε μέσω του προγράμματος PRIority MEdicines (PRIME) του EMA, το οποίο παρέχει έγκαιρη και ενισχυμένη επιστημονική και κανονιστική υποστήριξη σε φάρμακα. που έχουν ιδιαίτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες των ασθενών.
  • Η επιτροπή ενέκρινε θετική γνώμη για το Enjaymo (sutimlimab) για τη θεραπεία της αιμολυτικής αναιμίας (διάσπαση των ερυθρών αιμοσφαιρίων) σε ενήλικες ασθενείς με νόσο της ψυχρής συγκολλητίνης, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την πρόωρη καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Το Livtencity (μαριμπαβίρη) έλαβε θετική γνώμη για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιατρικών ασθενών με λοίμωξη από κυτταρομεγαλοϊό και/ή νόσο που είναι ανθεκτική σε μία ή περισσότερες προηγούμενες θεραπείες. Ο κυτταρομεγαλοϊός είναι ένας τύπος ιού του έρπητα, που προκαλεί συνήθως μόλυνση μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων ή οργάνων.

αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*