Swiss Re: Στα 72 δισ. δολάρια ανέρχεται το κόστος των φυσικών καταστροφών το α΄εξάμηνο

Τα 72 δις δολάρια αγγίζουν οι οικονομικές ζημίες που προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές το α΄εξάμηνο του 2022, επιβαρύνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ασφαλιστικές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Swiss Re.

Αντίστοιχα το α΄εξάμηνο του 2021 οι ζημίες από τις φυσικές καταστροφές σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν ανέλθει στα 91 δις δολάρια.

Παρά τον περιορισμό των ζημιών, η Swiss Re έδωσε έμφαση στο βάρος που προστίθεται από τις λεγόμενες δευτερεύουσες καταστροφές, μεταξύ των οποίων οι πλημμύρες στην Αυστραλία που κόστισαν 3,5 δισ. Δολάρια στις ασφαλιστικές, οι χειμερινές καταιγίδες τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη που κόστισαν επίσης 3,5 δισ. δολάρια στις ασφαλιστικές, ή ακόμα και οι σφοδρές χαλαζοπτώσεις στη Γαλλία.

Σε αυτές, προστίθενται οι ανθρωπογενείς καταστροφές, όπως τα βιομηχανικά δυστυχήματα, οι οικονομικές ζημίες από τις φυσικές καταστροφές, αγγίζοντας τελικά τα 75 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο.

Ο λογαριασμός μόνο για τις φυσικές καταστροφές (εξαιρουμένων των ανθρωπογενών καταστροφών) φθάνει τα 35 δισ. δολάρια, δηλαδή 22% πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας, όπως υπολογίζει η αντασφαλιστική που προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*