Ο Γιάννης Καντώρος, Όμιλος INTERAMERICAN, στην κάμερα του IW

Το IW και ο Νίκος Κωτσικόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Γιάννη Καντώρο (Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος INTERAMERICAN) στο περιθώριο του 15th Insurance Conference.

Σημαντικοί θεσμικοί ομιλητές τοποθετήθηκαν για τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς της πολιτείας στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα, ενώ διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής ασφαλιστικής βιομηχανίας ανέλυσαν τις προοπτικές και τις συνέργειες μεταξύ εταιρειών, τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία της περιουσίας, τις νέες τάσεις στον κλάδο έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και πως οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

“Το συνέδριο αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθεί η αγορά από κοντά. Ο κλάδος γυρνάει σελίδα. Η ασφαλιστική αγορά είναι αναπόσπαστο μέλος του οικονομικού γίγνεσθαι” τόνισε ο κ. Καντώρος.

“Η οικονομία έχει περάσει σε νέα σελίδα, έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Η ασφαλιστική αγορά ακολουθεί. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ο πληθωρισμός που επηρεάζει το σύνολο των εργασιών μας. Πρέπει να δούμε πως θα τον διαχειριστούμε. Αντιλαμβάνομαι ότι από τη μια μεριά το κόστος των αποζημιώσεων αυξάνει συνεχώς και από τη άλλη μεριά τα νοικοκυριά είναι πιεσμένα και το κόστος των ασφαλιστικών προϊόντων μπαίνει στη λίστα μαζί με τον λογαριασμό ενέργειας, σούπερ μάρκετ. Η επιτυχής των δυο αντίρροπων πραγμάτων θα κρίνει και την επιτυχή πορεία της αγοράς το επόμενο διάστημα”.

INCO22_Συνέντευξη: • Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος INTERAMERICAN from ethosMEDIA SA on Vimeo.