Επίσκεψη του νηπιαγωγείου Συκεών σε επιχείρηση του ομίλου Ιντερσαλόνικα

Με ζωηρό ενδιαφέρον και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η σχολική επίσκεψη στις πολλαπλές εγκαταστάσεις της Γ.Ε.Β. Α.Ε., επιχείρηση του Ομίλου Ιντερσαλόνικα στην Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου Συκεών, μαζί με τις δασκάλες τους, ενημερώθηκαν για τα οφέλη των αγνών παραδοσιακών αλεύρων και ζυμαρικών και τις φιλοπεριβαλλοντικές μεθόδους παραγωγής τους μέσα από μια ζωντανή παρουσίαση από το πρόθυμο προσωπικό της Εταιρίας και την ομαδική συμμετοχή σε ένα ευχάριστο παιχνίδι, ειδικό για το σκοπό της εκπαίδευσης των παιδιών αυτής της ηλικίας, σχετικό με την διαδικασία χωράφι-σιτάρι-αλεύρι-ψωμί.

Παράλληλος στόχος της σχολικής επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των παιδιών στις έννοιες «υγεία, διατροφή και περιβάλλον», με παραδείγματα από την βιολογική καλλιέργεια των σιτηρών, το πατροπαράδοτο άλεσμα, την παρασκευή παραδοσιακών ζυμαρικών, την θρεπτική τους αξία και την εξοικείωση σε απλούς κανόνες διασφαλισμένης ποιότητας διατροφής. 

Μέσα από πρακτικές οπτικές και επεξηγηματικές διαδικασίες τα παιδιά αποκόμισαν χρήσιμες και μοναδικές γνώσεις, ιδιαίτερα από τον διάλογο που ακολούθησε πάνω στις βιολογικές καλλιέργειες και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που είναι βασικός τομέας των πολλών άλλων δραστηριοτήτων της Επιχείρησης. Αυτές οι εύστοχες σχολικές επισκέψεις, που υποστηρίζει με κάθε τρόπο ο Όμιλος, διανοίγουν εκείνες τις αναγκαίες προοπτικές του τόπου και της χώρας μας, ώστε οι μελλοντικές γενιές να είναι από παιδικής ηλικίας γνώστες των παραγόμενων αγαθών της ελληνικής γης και των βασικών αρχών της υγείας και ποιότητας ζωής. Η προνομιούχα ελληνική φύση τα προσφέρει όλα αυτά, σε όσους την φροντίζουν και δεν την βλάπτουν.