Δεν γλίτωσε από κυβερνοεπίθεση ούτε η MediaMarkt

Ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να αναδείξει την ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων οι οποίες απειλούν μικρούς και μεγάλους οργανισμούς. Θύμα επίθεσης ransomware έπεσε η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών και οικιακών συσκευών MediaMarkt

Σύμφωνα με διεθνή μέσα αρχική αξίωση των hackers ήταν λύτρα 240 εκατ. δολαρίων ενώ χθεσινές αναφορές έκαναν λόγο πως το ποσό μειώθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, με την πληρωμή τώρα να απαιτείται σε Bitcoin.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι τεχνικοί ασφαλείας της MediaMarkt απενεργοποίησαν το πληροφοριακό σύστημα του δικτύου συναλλαγών.

Ως αποτέλεσμα, οι ταμειακές μηχανές των καταστημάτων στη Γερμανία και την Ολλανδία δεν εξυπηρετούσαν πιστωτικές κάρτες, δεν εκτύπωναν αποδείξεις σε πελάτες και δεν μπορούσαν να εκτελέσουν επιστροφές χρημάτων. Από την επίθεση, που έγινε από την ομάδα χάκερ, επηρεάστηκαν 3.100 διακομιστές και υπολογιστές του δικτύου συναλλαγών, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα.

Για το κορυφαίο διαδικτυακό κίνδυνο των ημερών μας (ransomware), άλλες απειλές, τρόπους διαχείρισης και το κρίσιμο ρόλο του Cyber Insurance μίλησαν τη προηγούμενη εβδομάδα κορυφαίοι ομιλητές στο Cyber Insurance & Incident Response Conference με θέμα «Ransomware Ready»

διαβάστε αναλυτικά: Το Cyber Insurance, βασικό μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κυβερνοαπειλών

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*