insurance europe logo

Sustainability hub από την Insurance Europe

Sustainability Hub δημιούργησε η Insurance Europe μέσω του οποίου περιγράφει παραδείγματα των τρόπων με τους οποίους οι (αντα)ασφαλιστές συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη διευκόλυνση της μετάβασης στη βιωσιμότητα.

Μεταξύ άλλων αυτό περιλαμβάνει την αντιστάθμιση των ζημιών, τη μοντελοποίηση κινδύνου, την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη δημιουργία βιώσιμων επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Σύμφωνα με την Ιnsurance Europe, η πρόληψη βρίσκεται στο επίκεντρο για τη βελτίωση της προσαρμογής και της ανθεκτικότητας στην Κλιματική Αλλαγή. «Πρέπει να αποτρέψουμε το μη προσαρμόσιμο και να προσαρμοστούμε στο μη αποτρέψιμο»,  είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Στρατηγική της ΕΕ για την Προσαρμογή στο Κλίμα το 2021.

Οι ευρωπαίοι ασφαλιστές έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κενού προστασίας τόσον αφορά το Κλίμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πρόληψης, με βάση τη μακροχρόνια εμπειρία τους στον τομέα αυτό. Η πρόληψη είναι ενσωματωμένη στις πρακτικές του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε ασφαλιστικού σχήματος. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*