MSD: Εν αναμονή έγκρισης φαρμάκου κατά του κορονοϊού

Το αίτημα επείγουσας άδειας αναμένεται να εξετάσει ο FDA για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά του κορονοϊού της MSD. Η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Η MSD, γνωστή ως Merck στην Αμερική, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση στονΑμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για επείγουσα άδεια. Το αίτημα αφορά χάπι με μολνοπιραβίρη κατά του κορονοϊού που θα χορηγείται στους ενήλικους. Εφόσον δοθεί θετική απάντηση  θα κυκλοφορήσει το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού που θα λαμβάνεται από το στόμα. Υπενθυμίζεται ότι φάρμακο ετοιμάζει και η Pfizer και αναμένεται να κυκλοφορήσει έως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της κλινικής έρευνας φάσης 3, η μολνοπιραβίρηέχει τη δυνατότητα να μειώσει  κατά 50% πιθανότητες θανάτου ή νοσηλείας  για όσους κινδυνεύουν να ασθενήσουν  με σοβαρή COVID-19. Το εν λόγω φάρμακο χορηγείται από το στόμα.  Μάλιστα, από την ιική αλληλούχηση  προκύπτει η αποτελεσματικότητα του χαπιού  έναντι όλων των μεταλλάξεων του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Ο εξαιρετικός αντίκτυπος αυτής της πανδημίας απαιτεί να προχωρήσουμε χωρίς προηγούμενο επείγον, και αυτό έκαναν οι ομάδες μας υποβάλλοντας αυτήν την αίτηση για molnupiravir στον FDA εντός 10 ημερών από τη λήψη των δεδομένων», δήλωσε ο CEO της Merck, Robert Davis στο CNBC.

Περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*