Πόσες θέσεις στις ασφάλειες είναι έτοιμες για αυτοματοποίηση;

της Ελενας Ερμείδου

Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ασφαλιστικές στην τεχνολογία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το ίδιο, και οι δηλώσεις των, για είσοδο σε νέα εποχή, ψηφιακό μετασχηματισμό, για αύξηση των πωλήσεων, για άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη, εξατομικευμένες παροχές κτλ.

Μήπως χρειάζεται ένα μέτρο; Σύμφωνα με την McKinsey η αυτοματοποίηση σε μακροοικονομικό επίπεδο μπορεί να αυξήσει την παγκόσμια παραγωγικότητα μέχρι και 1,4% ετησίως.

Η νέα τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα θα μετασχηματίσει το κλάδο των ασφαλειών, οδηγώντας ακόμα και σε μετάλλαξη της κοινωνίας. Θα διευκολύνει τις πωλήσεις, θα δώσει καλύτερες αναλύσεις και προοπτικές.

Ας, μην ξεχνά όμως ο κλάδος και τα όσα ειπώθηκαν στο παγκόσμιο Συνέδριο των Αντασφαλιστών που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο Baden – Baden 2017.

Είπαν «το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη υψηλής τεχνολογίας και η καινοτομία είναι το πρόβλημα της αντίληψης και η ικανότητας επικοινωνίας».

Ολο το ενδιαφέρον του κλάδου προειδοποίησε το “συνέδριο” έχει μετατοπιστεί προς την καινοτομία και την τεχνολογία, ωστόσο ο ίδιος ο κλάδος πάσχει από σωστή επικοινωνία και καλές δημόσιες σχέσεις που είναι  κλειδί στην ανάπτυξη και τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την μελέτη της McKinsey:  54 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και πάνω από 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια θα διακινηθούν με την μορφή αμοιβών παγκοσμίως από την νέα σχέση που δημιουργείται μεταξύ επιχειρήσεων και αυτοματοποίησης.

Όλα αυτά θα δουλέψουν σωστά σε εργασιακά περιβάλλοντα που έχουν λύσει τα προβλήματα τους. Σήμερα ο ρυθμός της νέας τεχνολογίας είναι 10 φορές ταχύτερος στην κοινωνία από ότι στο παρελθόν και 300 φορές μεγαλύτερος ο αντίκτυπος. Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ξεκάθαρους ρόλους και ξεκάθαρες περιγραφές θέσεων εργασίας κινδυνεύουν να αυξήσουν τα προβλήματα τους.

Κάτι επίσης κάτι που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι μέχρι σήμερα που δηλώνουμε ταύτα, κάτω του 5% των επαγγελμάτων είναι έτοιμα για πλήρη αυτομοατοποίηση

Ηδη, ο κλάδος όπως τονίστηκε στο Baden – Baden 2017 δρα πολύ ανταγωνιστικά γεγονός που τον βλάπτει και είναι εξαιρετικά τεμαχισμένος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*