sema logo

Τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα για την International Life

Την αγωνία των ασφαλισμένων της International Life για την εξέλιξη που τελικά θα έχει η διαδικασία μεταβίβασης των ατομικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους στην Εθνική Ασφαλιστική, μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) με επιστολή που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλε προημερών στη ΔΕΙΑ.

Στην επιστολή, ο ΣΕΜΑ αναφέρει ότι ζητεί συνάντηση με την Τ.τ.Ε. ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα τεκταινόμενα στην υπόθεση και τονίζει ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων εδώ και πολλούς μήνες έχουν γίνει αποδέκτες σημειωμάτων που αποστέλλουν ασφαλισμένοι της International Life με τα οποία ζητούν να ενημερωθούν για το χρόνο που θα απαιτηθεί ώστε τα ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας να περάσουν στην Εθνική Ασφαλιστική και να λάβει τέλος η περιπέτειά τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΕΜΑ στην επιστολή του σημειώνει ότι τα σοβαρότερα προβλήματα αφορούν συμβόλαια για τα οποία εκκρεμεί η κάλυψη αποζημιώσεων για νοσήλια που καταβλήθηκαν ή είναι να καταβληθούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, ενώ προσθέτει πως εφόσον τρέχει ο χρόνος και δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα, ο αριθμός των δικαιούχων αποζημιώσεων θα μεγαλώνει.

 Ο Σύνδεσμος προσθέτει, δε, ότι όσο παραμένουν οι αμφιβολίες στους ασφαλισμένους για την έκβαση που θα έχει η υπόθεση, τόσο θα πλήττεται η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Ο ΣΕΜΑ υπογραμμίζει, τέλος, ότι ανάλογες ερωτήσεις δέχονται και άλλοι φορείς της διαμεσολάβησης από ασφαλισμένους στην international Life και για το λόγο αυτό ζητεί να έχει άμεση, επίσημη και σωστή ενημέρωση από την αρμόδια αρχή για το πως οι μεσίτες ασφαλίσεων θα πρέπει να χειριστούν τις υποθέσεις με εμπλεκόμενους ασφαλισμένους στην International Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*