back to top
13 C
Athens
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026

Αλλαγή στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει αλλαγή στην ηγεσία της εταιρίας, με τον κ. Ersin Pak να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη (Allianz Ελλάδος) την 1η Σεπτεμβρίου 2026.

Ο κ. Ersin Pak διαδέχεται τον κ. Βασίλη Χριστίδη, υπό την προϋπόθεση της λήψης των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων. Η τοποθέτηση αυτή υποστηρίζει μια δομημένη διαδικασία διαδοχής της ηγεσίας, η οποία βασίζεται στη στρατηγική συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ). Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη συνεχή εστίαση της Allianz στην ενίσχυση της ανάπτυξής της και της θέσης της στην ελληνική αγορά.

- Advertisement -

Η συνεργασία περιλαμβάνει την πρόθεση της ΕΤΕ να αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή στην Allianz Ελλάδος, καθώς και μια μακροχρόνια αποκλειστική συμφωνία bancassurance. Στόχος της είναι να καταστήσει τις ασφαλιστικές και αποταμιευτικές λύσεις πιο απλές και πιο προσιτές για τους πελάτες, διευρύνοντας την πρόσβαση σε καλύψεις ζωής, υγείας και γενικών ασφαλίσεων. Καθώς η Allianz Ελλάδος εισέρχεται στην επόμενη φάση ανάπτυξής της, ο κ. Ersin Pak βρίσκεται στην ιδανική θέση για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της συνεργασίας με την ΕΤΕ και να προωθήσει τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της εταιρίας.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο κ. Pak έχει ηγηθεί εξαγορών, έχει διαχειριστεί διαδικασίες ενοποίησης και έχει υλοποιήσει προγράμματα μετασχηματισμού, διαθέτοντας εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς των συντάξεων, των ασφαλίσεων ζωής και των γενικών ασφαλίσεων. Σήμερα κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή (Chief Financial Officer) της Allianz Türkiye.

- Advertisement -

Ο κ. Χριστίδης ηγείται της Allianz Ελλάδος από το 2024, κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου ανάπτυξης και εξέλιξης της εταιρίας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεργαστεί στενά με τον κ. Pak, προκειμένου να υποστηρίξει μια ομαλή και δομημένη μετάβαση ενόψει της επίσημης παράδοσης των καθηκόντων. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2026, ο κ. Χριστίδης θα αναλάβει νέο ρόλο ως Head of Commercial Transformation στην Allianz S.p.A. (Allianz Italia).

Χριστίδης, Allianz

Η αλλαγή ηγεσίας πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για την Allianz Ελλάδος, καθώς η εταιρία εισέρχεται σε ένα νέο κεφάλαιο και δημιουργεί σημαντικές νέες προοπτικές για την ασφαλιστική αγορά, τους πελάτες και τους ανθρώπους της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz: Στόχος η 1η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά – Τι λέει ο Ersin Pak

Ο στόχος του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Allianz Ελλάδος, Ersin Pak που διαδέχτηκε από τη 1ηΣεπτεμβρίου 2026 τον Βασίλη Χριστίδη είναι να ανεβάσει την Allianz Ελλάδος

Allianz Ελλάδος: Με υψηλό δείκτη φερεγγυότητας συνεχίζει δυναμικά

Η εταιρία Allianz Ελλάδος, η οποία είναι μέλος του ομίλου Allianz, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Πρώτη θέση για την Allianz Ελλάδος, στον Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών NPS, στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων

Για ακόμη μια χρονιά, η Allianz Ελλάδoς διακρίθηκε με την υψηλότερη θέση στον Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών (NPS), στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.

Allianz: Επικεφαλής του Market Management & Communications o Χρήστος Θεοδωρίδης

Η Allianz Ελλάδος ενισχύει την εφαρμογή του αναπτυξιακού της πλάνου, καλωσορίζοντας στην οικογένειά της τον κ. Χρήστο Θεοδωρίδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Αυξάνεται ο πιστωτικός κίνδυνος διεθνώς – Πώς αξιολογεί η Atradius κατασκευές, δομικά υλικά και κλωστοϋφαντουργία

Αυξημένη έκθεση στον πιστωτικό κίνδυνο εμφανίζει η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να συγκεντρώνουν

Η Agora Insurance στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του Give Back Day 2026

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επέλεξε να στηρίξει φέτος η Agora Insurance, στο πλαίσιο του Give Back Day 2026, της ετήσιας δράσης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης φιλοξενεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα το COB DPO Event 2026 

Στην Αθήνα μεταφέρεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2026 ο διεθνής διάλογος για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επηρεάζουν

Τρεις προτεραιότητες για την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά θέτει η Insurance Europe ενόψει του 2027

Λιγότερη γραφειοκρατία, αναλογικότεροι κανόνες και ουσιαστική μείωση της κανονιστικής επιβάρυνσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζητά η Insurance Europe

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

The Fraud Games 2026: Τριάντα χρόνια εταιρικής απάτης και οι προκλήσεις της «επόμενης ημέρας»

Πεντακόσιοι και πλέον συμμετέχοντες, από 13 ευρωπαϊκές χώρες, παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά όλες τις παρεμβάσεις γύρω από ένα κρίσιμο θέμα: την εταιρική απάτη

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στατιστικά οδικής ασφάλειας 2025

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσφατα τα οριστικά στατιστικά στοιχεία έτους 2025

AIForum26: «Από τα δεδομένα στις υποδομές — Χτίζοντας το AI oικοσύστημα της Ελλάδας»

«Από τα Δεδομένα στις Υποδομές — Χτίζοντας το AI Οικοσύστημα της Ελλάδας» ήταν το κεντρικό θέμα του 1ου πάνελ

Αυξάνεται ο πιστωτικός κίνδυνος διεθνώς – Πώς αξιολογεί η Atradius κατασκευές, δομικά υλικά και κλωστοϋφαντουργία

Αυξημένη έκθεση στον πιστωτικό κίνδυνο εμφανίζει η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να συγκεντρώνουν

Με δωρεά της Πειραιώς η ανάπλαση της Βόρειας Όψης του κεντρικού κτιρίου του ΥΠΕΘΑ

Εγκαινιάστηκε χθες, το έργο ανάπλασης της Βόρειας Όψης του κεντρικού κτιρίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Στρατόπεδο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ»