back to top
3.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Ξεκινούν οι πληρωμές της πρώτης Κρατικής Αρωγής για τους πυρόπληκτους

«Σήμερα πιστώθηκαν οι πόροι του προγράμματος και την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές της Πρώτης Κρατικής Αρωγής» στους πληγέντες από τις φωτιές στην Αττική, ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, σχετικά με την «λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική».

Ο υφυπουργός, επισήμανε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κινηθεί με εντατικούς ρυθμούς από την πρώτη στιγμή για να ενεργοποιηθούν τα μέτρα του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής για την στήριξη των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών» από τις πρόσφατες ζημιές στην Αττική.

- Advertisement -

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι η καταγραφή των κλιμακίων της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η πρώτη φάση των αυτοψιών ολοκληρώθηκε και συνεχίζεται τώρα με τα αιτήματα που έχουν γίνει από τους δήμους.

Κατά την πρώτη φάση των αυτοψιών, είπε ο υφυπουργός πραγματοποιήθηκαν 466 αυτοψίες σε κτήρια των εννέα δήμων της Αττικής εκ των οποίων οι 369 αυτοψίες αφορούν κατοικίες. Από αυτές, 72 κατοικίες έχουν χαρακτηριστεί (κόκκινες) ακατάλληλες για χρήση και κατεδαφιστέες. 121 ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (κίτρινες) και οι οποίες πρέπει να προβούν σε κατασκευαστικές παρεμβάσεις και 176 κατοικίες ως κατάλληλες (πράσινες) για την κατοίκισή τους που και για αυτές όμως υπάρχει πρόβλεψη ενίσχυσης στο πλαίσιο της Στεγαστικής Συνδρομής. Συνεπώς είπε ο κ. Τριαντόπουλος «οι ακατάλληλες προς χρήση κατοικίες αθροίζονται σε 193» .

- Advertisement -

Ο υφυπουργός, πρόσθεσε ότι συνεχίζονται παράλληλα και οι αυτοψίες από την Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής σε πληγείσες επιχειρήσεις και οι Επιτροπές του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις δηλώσεις των αγροτών για ζημιές που υπέστησαν.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι για την χορήγηση της Πρώτης Αρωγής για στεγαστική συνδρομή μέσω της σχετικής πλατφόρμας για πολίτες που ανέρχεται έως και 10.000 ευρώ και για την χορήγηση της πρώτη Αρωγή έναντι της επιχορήγησης προς επιχειρήσεις και προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις που φτάνει τις 4.000 ευρώ, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 275 οριστικοποιημένες Αιτήσεις και 29 προσωρινές Αιτήσεις.

Ο υφυπουργός, σημείωσε ότι «από τις πρώτες ημέρες εκδόθηκαν όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις, η πλατφόρμα της Κρατικής Αρωγής άνοιξε και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι πρώτες πληρωμές και συνεχίζεται η υλοποίηση όλων των μέτρων του πλαισίου της Κρατικής Αρωγής».

Ο κ. Τριαντόπουλος, σημείωσε ότι αυτό το πλαίσιο των μέτρων στήριξης της Κρατικής Αρωγής «το δημιούργησε η Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν υπήρχε πριν, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και φτάνει όσο γίνεται πιο κοντά στην πυρηνική του φιλοσοφία που είναι να δίνεται όσο περισσότερο γίνεται η αρωγή του Κράτους στους πολίτες που το έχουν ανάγκη». Υπεραμύνθηκε όμως ότι η στήριξη της Πολιτείας μέσω του μηχανισμούς της Κρατικής Αρωγής «δεν μπορεί να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προκειμένου να διασφαλίζονται ότι οι πόροι και η στήριξη που δίνεται θα κατευθύνεται σε αυτούς που την δικαιούνται και την έχουν πραγματικά ανάγκη και πρέπει να σταθούν στα πόδια τους».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Δεκεμβρίου

Συνολικά 1.161.370.323,81 ευρώ θα καταβληθούν σε 1.744.605 δικαιούχους από σήμερα 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου 2024 στο πλαίσιο

Ένας ολόκληρος κλάδος μπροστά σε νέα δεδομένα

Την άνοιξη που μας πέρασε, όταν είχαμε φιλοξενήσει την απολογιστική συνέντευξη του τότε υπουργού στον πρωθυπουργό, αρμόδιου για την Κρατική Αρωγή

Ασφάλεια σπιτιού στην Ελλάδα: Τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο;

Δοκιμαζόμαστε από φωτιές κάθε καλοκαίρι; Δοκιμαζόμαστε. Είχαμε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, εκτεταμένες πλημμύρες με τεράστιες καταστροφές;

Allianz: Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές

Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα από το 2008 και σχεδόν διπλάσιο της ανόδου του από το 2022.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Η Generali ενισχύει την εμπειρία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της με την ψηφιακή βοηθό Genie

Η Generali, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών της, διευρύνει τα κανάλια επικοινωνίας της, και παρουσιάζει την Genie

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου